در سالهای اخیر استفاده از تاور کرین در حفاری و حفر چاه بسیار مرسوم شده است. تاور کرین یکی از ماشینآلات سنگین ساختمانی است که به آن جرثقیل ساختمانی و یا برجی نیز گفته میشود. از تاور کرین برای جابهجایی ابزار، تجهیزات و مصالح ساختمانی استفاده میکنند. با کمک این دستگاه میتوان اجسام سنگین را تا ارتفاع خاص و مشخصی بالا برد و سپس آنها را تا شعاع مشخصی جابهجا کرد. قیمت، خرید، فروش، اجاره انواع تاور کرین مخصوص تاور کرین در حفاری و حفر چاه.
در صورت نیاز به مشاوره رایگان و یا خرید با ردا صنعت تماس بگیرید.
تاور کرین در حفاری و حفر چاه
بهکارگیری تاور کرین در حفاریهای عمیق و وسیع میتواند نقش به سزایی در کاهش هزینههای حفاری داشته باشد. یکی از کارهای هزینهبر و معضلات بزرگ هنگام حفاری، جابهجایی خاک و تجهیزات و ابزار حفاری است که در صورت استفاده از این دستگاه عمل خاکبرداری و جابهجاییها با کمترین هزینه ممکن صورت میگیرد.
از این وسیله در صنعت پتروشیمی برای حفر چاههای نفت و همچنین در جادهسازی برای حفاری تونل نیز استفاده میکنند.
انواع تاور کرین کداماند؟
تاور کرینها را میتوان در سه نوع بالارونده، ثابت و متحرک دستهبندی کرد. تاور کرینهای متحرک نیز دارای سه نوع جادهای، ریلی و شناور هستند. متقاضیان بهکارگیری تاور کرین در حفاری و حفر چاه باتوجهبه ویژگیهای یک پروژه و ویژگیهای خاص هر تاور کرین، بهترین گزینه را برای بهکارگیری در پروژه خود انتخاب میکنند.
برای مثال برای حفاری چاه نفت از تاور کرینهای شناور استفاده میشود و در ساخت جاده ریلی تاور کرینهای ریلی مورد استفاده قرار میگیرند. اگرچه هر نوع از تاور کرینها ویژگی منحصربهفرد خود را دارند؛ اما همگی آنها در برداشتن بار پر قدرت هستند که مهمترین وظیفه دستگاههای مذکور است.
اجزای کلی تاور کرین در حفاری و حفر چاه کدامند؟
تاور کرینها دارای اجزای مختلفی هستند و هرکدام میتوانند وظایف گوناگونی انجام دهند که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت؛ پس همراه ما باشید.
1. پایه اصلی و تاج تاور کرین
پایه های تاور کرین در برخی از مدلها ثابت و در برخی متحرک اند. در واقع پایه در نوعی از تاور کرین که دارای پایه ثابت است، در یک فونداسیون بتنی و محکم جاگذاری میشود. تاج با بهرهگیری از سیمبکسل و میله آهنی، فلش و کنفلش را نگه میدارد. به علت مخروطی شکل بودن تاج به آن کلهقندی نیز گفته میشود.
2. کاج و واحد چرخان (گردان) دکل تاور کرین
کاج مسئول کنترل ارتفاع در تاور کرین است. این وسیله میتواند برای جاگذاری یک سکشن اضافه در بین قطعات جا باز کند تا اینگونه ارتفاع تاور کرین افزایش یابد. در این واحد چرخان از یک یا دو الکتروموتور استفاده شده تا با استفاده از دنده و موتور قادر به چرخش باشد.
3. برج (دکل) و کن فلش (کانتر جیب یا بازوی تعادل) تاور کرین
دکل که در حکم بدنه اصلی است، قسمتی به شمار میرود که به پایه متصل میشود. اتصال سکشنهای ارتفاعی از طریق پیچومهره و یا پین و اشپیل دکل را تشکیل میدهد. به انتهای کن فلش وزنههای بتنی متصل است که باعث میشود کن فلش بتواند تعادل تاور کرین را حفظ کند و از سرنگونی آن جلوگیری کند. این قسمت از تاور کرین نیز به دلیل نیاز به حضور اپراتور مجهز به راهرو و نرده است.
4. فلش (بازوی عامل) و کالسکه (شاریوت) تاور کرین
حمل بار اصلیترین وظیفه فلش در تاور کرین است. قرارگیری استراکچرها با کمک پیچ باعث تشکیل فلش میشود. وظیفه کالسکه جابهجاکردن قلاب در راستای یک حرکت ریلی است. کالسکه با کمک یک الکتروموتور، درام، سیمبکسل و چند رولیک کار خود را انجام میدهد؛ پس فلش تاور کرین در حفاری و حفر چاه اهمیت بالایی دارد.
5. قلاب (هوک) و کابین اپراتور تاور کرین
قلاب قطعهای است که بار به آن بسته میشود. همچنین کابین در واقع مقر فرماندهی در تاور کرین به شمار میرود که اپراتور از این مقر فرماندهی، دستگاه را هدایت میکند و کارهای لازم را در آنجا انجام میدهد.
مزایای استفاده از تاور کرین در حفاری و حفر چاه
استفاده از تاور کرین در حفاری و حفر چاه مزایای زیادی دارد که اکنون به برخی از آنها به طور مختصر اشاره خواهیم کرد.
-
افزایش سرعت و ایمنی در روند حفاری
یکی از مزایای مهمی که استفاده از تاور کرین در حفاری و حفر چاه دارد، افزایش سرعت و ایمنی در روند پروژه است. در برخی پروژهها مانند پروژههای پتروشیمی افزایش سرعت در انجام پروژه میتواند به جز افزایش سود مالی، از نظر سیاسی نیز بسیار حائز اهمیت باشد.
در برخی پروژههای دیگر مانند ساخت تونل، کاهش زمان یک پروژه میتواند رفاه سریعتری برای شهروندان به ارمغان آورد.
-
کاهش هزینهها در عملیات حفاری
یکی از مهمترین عوامل برای کسانی که اقدام به انجام یک پروژه میکنند، سود مالی یک پروژه است. گاهی سرعتبخشیدن به انجام یک پروژه خود بهتنهایی میتواند سود زیادی برای سرمایهگذاران در یک پروژه به همراه داشته باشد. همچنین ازآنجاییکه استفاده از تاور کرین هزینه نیروی کار را به طور چشمگیری کاهش میدهد، میتواند سود مالی فراوانی برای سرمایهگذاران به همراه داشته باشد.
-
راحتی در بالا بردن مصالح و تجهیزات هنگام حفاری
یکی دیگر از مزایای استفاده از تاور کرین هنگام حفاری، راحتی در جابهجایی تجهیزات و خارج کردن خاک حاصل از حفاری در عملیات حفاری است.
تناژ و ظرفیت تاور کرین در حفاری و حفر چاه باید چقدر باشد؟
یکی از مهمترین ویژگیهای انتخاب تاور کرین در حفاری و حفر چاه تناژی است که تاور کرین مجاز به جابهجایی آن است. باتوجهبه اینکه ظرفیتی که تاور کرینها میتوانند جابهجا کنند بسیار متنوع است، متقاضیان خرید تاور کرین باید مدلی را انتخاب کنند که تناسب بالایی با حجم کاری آنها داشته باشد.
برای انتخاب تاور کرینها با توان بالا و ظرفیت زیاد محدودیت چندانی وجود ندارد؛ زیرا تاور کرینهایی وجود دارند که قادر به جابهجایی 250 تن مواد نیز هستند.
کلام آخر
در این مقاله به بررسی تاور کرین در حفاری و حفر چاه و همچنین مزایای استفاده از این دستگاه پرداختیم. به دلیل اهمیت بالایی که این دستگاه در افزایش ایمنی و کاهش هزینهها هنگام حفاری دارد، باید این وسیله را از یک مرکز معتبر و با کیفیت بالا تهیه کنید. ردا صنعت بزرگترین پلتفرم در ایران است که تاور کرینهای باکیفیت را با قیمتی مقرونبهصرفه در اختیار شما قرار میدهد.
در صورت نیاز به مشاوره رایگان و یا خرید با ردا صنعت تماس بگیرید.