ردا صنعت
مینی فرز چیست و چه کاربردی دارد

سنگ فرز و کاربرد آن

  • مقدمه

    میخواهید که بدانید سنگ فرز و کاربرد آن چیست ؟ روزبه‌روز بر تعداد ابزار و تجهیزاتی که در صنایع مختلف مورداستفاده‌واقع می‌شوند، بیشتر می‌شود. هرکدام از این دستگاه‌ها دارای کاربردهایی بوده و در شرایط و مکان‌های مختلفی قابلیت استفاده را دارند. بدون شک باید دستگاه فرز را به‌عنوان یکی از پرکاربردترین تجهیزات صنعتی به شمار آورد. این دستگاه سنگ فرز در صنایع مختلف دارای کاربردهای گوناگونی است. ما در ادامه قصد داریم تا شما را هر چه‌بهتر و بیشتر با انواع سنگ فرز و موارد استفاده از آن‌ها آشنا کنیم.

    نحوه استفاده از فرز
    نحوه استفاده از فرز

    سنگ فرز چیست؟

    دستگاه فرز یکی از پرکاربردترین تجهیزاتی است که در صنعت مورداستفاده‌واقع می‌شود. عمده کاربرد آن هم برش دادن و یا پولیش کردن سطوح و ابزارآلات مختلف است. بر روی دستگاه سنگ فرز یک موتور قدرتمند قرار داده‌شده‌است که یک برس و یا دیسک چرخان را به حرکت درمی‌آورد. این دستگاه نخستین بار در کشور آلمان و در سال 1954 میلادی تولید شد. از اصلی‌ترین افرادی که از دستگاه فرز استفاده می‌کنند می‌توان به فلزکاران و کارگران ساختمانی اشاره کرد.

    البته این بدان معنا نیست که از سنگ فرز در صنایع دیگر استفاده‌ای نمی‌شود. از سوی دیگر قابلیت تعویض دیسک این دستگاه باعث می‌شود تا کاربرد آن بیشتر از پیش شده‌و بتوان از آن برای مقاصد مختلفی استفاده کرد. در کنار دیسک‌های چرخان، می‌توان بر روی این دستگاه‌ها انواع برس و فرچه‌های گوناگونی را با جنس‌های مختلف نصب کرد و از کمک آن‌ها بهره برد. امروزه از دستگاه فرز برای برش دادن‌ورق‌های فلزی مختلف، آجر، سنگ، بتن، لوله‌های پی‌وی‌سی، کاشی و برش دادن‌ابزارآلاتی مانند پیچ و چوب استفاده می‌کنند.سنگ فرز و کاربرد آن

    کاربرد سنگ فرز
    دستگاه سنگ فرز دارای کاربردهای گوناگونی در صنعت است

    انواع سنگ فرز کدام‌اند؟

    بعد از اینکه با این دستگاه به‌صورت اجمالی آشنا شدید، زمان آن رسیده است تا شما را با انواع مختلف دستگاه فرز آشنا کنیم. همان‌طور که گفته‌شد، امروزه صنایع گوناگونی هستند که به‌صورت عمده از این دستگاه بهره می‌برند. از مهم‌ترین انواع دستگاه سنگ فرز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    فرز مخصوص سنگ‌بری

    یکی از پرکاربردترین سنگ‌های فرز موجود در بازار، فرز مخصوص سنگ‌بری است. از این فرز برای صیقل دادن، پولیش کردن و یا برش دادن انواع سطوح سنگی استفاده می‌کنند. امروزه قطر صفحات فرز سنگ‌بری را در سایز 230 میلی‌متری تولید می‌کنند. سرعت دستگاه‌های فرز برای برش چنین اجسام سختی نیز معمولا بین 6000 تا 6500 دور در دقیقه خواهد بود. از جمله مکان‌هایی که از فرز مخصوص سنگ‌بری استفاده می‌شود می‌توان به کارهای گوناگون سنگ‌بری، ساختمان‌سازی و … اشاره کرد.

    فرز مخصوص آهنگری

    در کنار فرزهای سنگ‌بری نوع دیگری از فرزها موجود بوده که از آن‌ها برای برش انواع فلزات استفاده می‌کنند. صفحات فرز آهنگری دارای قطر 180 میلی‌متری بوده و سرعت حرکت آن‌ها چیزی در حدود 8000 تا 8500 دور در دقیقه خواهد بود. از این سنگ‌های فرز برای برش دادن و جدا کردن لوله‌های مختلف فلزی، ورق‌های گالوانیزه و استیل، آهن، پروفیل‌ها و… استفاده می‌کنند. همچنین درصورتی‌که بخواهیم سطوح مختلف فلزی را پولیش‌کاری کرده و یا صیقل دهیم نیز می‌توان از انواع فرز مخصوص آهنگری بهره برد.

    با اینکه سنگ فرز آهنگری با سنگ‌بری دارای شباهت‌هایی بوده، اما در اصل تفاوت‌های مختلفی با یکدیگر دارند. از عمده تفاوت‌های آن‌ها می‌توان به‌سرعت چرخش دیسک اشاره کرد. در دستگاه فرز مخصوص آهنگری از سرعت‌های بالاتری نسبت به دستگاه‌های مخصوص سنگ‌بری استفاده می‌شود. ازاین‌رو می‌توان از دستگاه‌های فرز آهنگری برای برش سنگ بهره برد اما نمی‌توان از دستگاه‌های سنگ‌بری برای برش دادن سطوح فلزی استفاده کرد.

    فرزهای انگشتی

    یکی از کوچک‌ترین دستگاه‌های فرز موجود در بازار، فرزهای انگشتی است. از این مدل دستگاه‌ها برای انجام عملیات‌هایی که به ظرافت بالایی نیاز است، استفاده می‌کنند. برای مثال حکاکی، صیقل دادن، منبت‌کاری و… از مهم‌ترین فعالیت‌هایی هستند که برای انجام آن‌ها به فرزهای انگشتی نیاز است. خود فرزهای انگشتی دارای انواع مختلفی مانند فرز انگشتی گلو کوتاه، فرز انگشتی گلو بلند و… هستند.

    فرز مخصوص چوب‌بری

    یکی دیگر از انواع سنگ فرزها، فرزهایی هستند که از آن‌ها برای برش انواع چوب استفاده می‌کنند. این فرزها که به فرز نجاری نیز معروف هستند برای برش دادن، شکل‌دادن، فرم دادن، صیقل دادن و ازبین‌بردن لبه‌های تیز چوب‌ها استفاده می‌شوند. صنایعی نجاری، تولید لوازم‌خانگی و… از مهم‌ترین صنایعی هستند که از این فرزها بهره‌می‌برد. فرزهای نجاری موجود در بازار در سه نوع ثابت، پایه متحرک و ترکیبی وجود دارند و شما بسته به نیاز خود می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

    فرز رومیزی

    در کنار موارد اشاره شده، سنگ‌های فرز رومیزی نیز از جمله انواع سنگ‌های فرز موجود در بازار هستند. از این فرزها بیشتر برای انجام فعالیت‌های نیمه‌صنعتی و صنعتی استفاده می‌شود. فرزهای رومیزی را باید در ابتدا بر روی یک میز ثابت نگه داشت و بعد از آن عملیات برش، پولیش و یا سنباده‌زنی را شروع کرد.

    قیمت سنگ فرز چند است ؟
    دستگاه‌های سنگ فرز بسته به نوع دیسک خود کارکرد متفاوتی دارند.

    انواع دیسک‌های سنگ فرز

    همان‌طور که گفته‌شد، دستگاه‌های فرز از یک دیسک برای انجام امور خود استفاده می‌کنند. این دیسک‌ها خود دارای انواع مختلفی بوده که کاربردهای گوناگونی را در صنایع پیدا می‌کنند. از مهم‌ترین و پراستفاده‌ترین این دیسک‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    دیسک‌های فرچه‌ای

    از این دیسک‌ها بیشتر برای پولیش‌کاری و یا تمیزکاری استفاده می‌کنند. همچنین دیسک‌های فرچه‌ای در کارگاه‌های فلزکاری برای ازبین‌بردن زنگ‌زدگی بر روی فلزات نیز کاربرد دارند.

    دیسک‌های کاربید سیلیکون

    یکی دیگر از انواع دیسک‌هایی که برای تمیزکردن‌و پولیش دادن‌سطوح فلزی کاربرد دارند. دیسک‌های کاربید سیلیکون هستند. این دیسک‌ها همچنین می‌توانند برای تیز کردن‌ابزارآلات صنعتی نیز مورداستفاده واقع شوند.

    دیسک‌های الماسی

    اگر قصد برش دادن‌و بریدن‌انواع سنگ، کاشی و یا بتن را دارید، بدون شک باید از دیسک‌های الماسی استفاده کنید. این دیسک‌ها جز سخت‌ترین و مقاوم‌ترین دیسک‌های موجود در بازار هستند.

    دیسک‌های آلومینیوم اکسید

    نوع دیگری از دیسک‌های سنگ فرز که از آن بیشتر در کارگاه‌های چوب‌بری و برای کار بر روی چوب استفاده‌می‌کنند، دیسک‌های آلومینیوم اکسید هستند. از این دیسک‌ها همچنین می‌توان برای ساییدن‌پیج و میلگرد نیز استفاده کرد.

    دیسک‌های فیبری

    این دیسک‌ها در صنعت بیشتر برای ساییدن و ازبین‌بردن زنگ کاربرد پیدا می‌کنند.

    نحوه کار دستگاه‌های سنگ فرز

    باید بدانید که این دستگاه‌ها عمدتا با نیرو برق‌کار می‌کنند. امروزه دستگاه‌های سنگ فرز به دو صورت با سیم و شارژی در بازار موجود هستند.و می‌توانید از هرکدام از آن‌ها برای انجام فعالیت‌های خود استفاده کنید. دستگاه‌های شارژی دارای قابلیت حمل ساده‌تر بوده و می‌توان به‌سادگی از آن‌ها در هر مکان و موقعیتی استفاده‌کرد. اما باید بدانید که قدرت و نیروی دستگاه‌های سیمی بیشتر از دستگاه‌های شارژی است. همچنین به دلیل استفاده از یک باتری در دستگاه‌های فرز شارژی، وزن بیشتری نسبت به دستگاه‌های سیمی دارند.

    برای بالابردن‌امنیت و اطمینان در هنگام کار بر روی دستگاه‌های فرز، از یک پوشش محافظ استفاده شده است. همچنین یک دستگیره بر روی این تجهیزات نصب شده‌است که به کاربر این امکان را می‌دهد برای کنترل بهتر، از هر دو دست خود استفاده کند.

    نکات مهم پیش از انتخاب یک سنگ فرز

    قبل از اینکه دست به خرید هرگونه دستگاه فرزی بزنید، لازم است تا به برخی از نکات مهم توجه ویژه‌ای داشته‌باشید. یکی از این نکات، اندازه صفحه و یا دیسکی است که می‌خواهید بر روی این دستگاه‌ها نصب کنید. همچنین قدرت موتور دستگاه سنگ فرز، یکی دیگر از نکات بسیار مهم آن بوده که رابطه مستقیم با اندازه دیسک دارد. بدین صورت که هر چه قدرت دستگاه بیشتر باشد، قابلیت حرکت‌دادن دیسک‌های بزرگ‌تری را دارد و می‌تواند برش‌های عمیق‌تری را بر روی اجسام و سطوح سخت‌تر ایجاد کند.

    اما باید بدانید که چنین دستگاه‌های قدرتمند و بزرگی دیگر آن ظرافت دستگاه‌های کوچک و معمولی را ندارند. امروزه سایز صفحات دستگاه‌های فرز در یکی از اندازه‌های 115، 125، 150، 180 و 230 میلی‌متر خواهد بود. دستگاهی با سایز دیسک 115 برای انجام فعالیت‌های معمولی می‌تواند یک انتخاب مناسب باشد. در کنار این موارد همچنین باید به‌راحتی دستگاه نیز توجه ویژه‌ای داشته باشید. دستگاه سنگ فرز باید به‌گونه‌ای طراحی شده باشد که نهایت راحتی و سبکی را در هنگام کار برای شما ایجاد کند.

    رعایت نکات ایمنی حین جوشکاری
    رعایت نکات ایمنی هنگام کار با دستگاه‌های فرز الزامی است.

    رعایت نکات ایمنی در هنگام کار با دستگاه فرز

    درصورتی‌که در محیط‌هایی هستید که از دستگاه فرز استفاده می‌شود یا خودتان از این تجهیزات بهره می‌برد، فراموش نکنید که حتما نکات ایمنی را رعایت کنید. کوچک‌ترین غفلتی در هنگام کار با دستگاه سنگ فرز می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری را برای شما به همراه داشته باشد. از مهم‌ترین نکات ایمنی کار با این دستگاه‌ها این است که حتما از عینک، کلاه، دستکش و کفش ایمنی استفاده کنید. دلیل این امر نیز آن است که احتمال پرتاب اشیا بعد از برش با استفاده از این دستگاه بسیار زیاد است.

    برخی از افراد برای استفاده راحت‌تر از این‌چنین دستگاه‌هایی، پوشش محافظ قرار داده شده بر روی آن‌ها را جدا می‌کنند که به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود این کار را انجام دهید. همچنین به‌خاطر داشته باشید که نیاز است پیش از کار با چنین دستگاه‌هایی، آموزش‌های لازم را در خصوص آن‌ها ببینید تا کمترین خطری شما را تهدید نکند.

    نتیجه‌گیری

    دستگاه‌های سنگ فرز یکی از پرکاربردترین دستگاه‌های موجود در صنعت بوده‌که از آن‌ها برای برش دادن، قطع کردن، تیز کردن، پولیش دادن، صیقل دادن و… استفاده می‌کنند. هرکدام از این دستگاه‌ها دارای خصوصیاتی بوده که باعث می‌شود کاربرد به‌خصوصی پیدا کنند. از جمله انواع سنگ فرز می‌توان به سنگ‌های فرز آهنگری، سنگ‌بری، مینیاتوری و… اشاره کرد. این دستگاه‌ها به دودسته برقی و شارژی تقسیم شده که لازم است در هنگام کار با هرکدام از آن‌ها، نکات ایمنی را به‌شدت رعایت کنید.

    در صورت وجود هر گونه سوال و به نیاز به اطلاعات بیشتر، خرید مینی فرز و استعلام قیمت با رداصنعت در تماس باشید.

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۳ رای

    5 دیدگاه دربارهٔ «سنگ فرز و کاربرد آن»

      1. طبق آیین نامه ایمنی استفاده از دستکش هنگام استفاده از فرز و مته و آره ممنوع است چون دست خس ندارد و ممکن است آسیب وارد شود

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    preloader