ردا صنعت
بتن سبک سازه ای

بتن سازه ای چیست؟

  • در سال 1917 استفاده از سازه‌های بتنی سبک مطرح شد. این مورد زمانی مود توجه قرار گرفت که شرکت‌های بزرگ برای ساخت و ساز خود به یکسری مصالح سبک ولی با استحکام نیاز داشتند. آن‌جا بود که بحث بتن سازه ای سبک، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت.

    تماس با ردا صنعت

    09121834995

    از همان زمان به بعد، این سازه‌ها به عنوان شناخته‌شده‌ترین و رایج‌ترین مصالح برای ساخت پل‌ها و سیستم‌های فاضلاب مورد استفاده قرار گرفتند. مجموعه رداصنعت با توضیحات مختصر در این بار قصد دارد تا به معرفی بتن‌های سبک بپردازد و کاربرد و مزایای آن‌ها را مورد توجه قرار دهد.

    بتن‌های کاربردی سبک
    بتن‌های کاربردی سبک

    بتن سبک چه نوع بتنی است؟

    بتن‌های سبک ترکیبی از خاک رس، سنگدانه‌های بزرگ و تخته سنگ هستند. چگالی کم این نوع مصالح بسیار مورد توجه است. این چگالی کم، باعث می‌شود تا بتن برای ساخت و سازهای مدرن بسیار مناسب باشد. دلیل این امر به این خاطر است که در این نوع ساخت و سازها  فونداسیون مخصوصی به کار می‌رود.  در حالت کلی، بتن سازه ای انتخاب و جایگزین مطلوبی برای بتن‌های معمولی است.

    بتن سازه‌ای چه تفاوتی با بتن معمولی دارد؟

    بتن سازه ای آب بیشتری دارد و سنگدانه‌های متخلل در آن زودتر خشک شود. برای اینکه چنین مشکلاتی به حداقل برسد، قبل از این که سنگدانه‌ها به سیمان اضافه شوند باید در آب خیس شوند تا رطوبت کافی داشته باشند. اگر بخواهیم یک وزن حدودی برای بتن معمولی و بتن سازه‌ای بیان کنیم. می‌توان گفت؛ وزن بتن معمولی بیشتر از 68 کیلوگرم است در حالی که وزن بتن سازه‌ای در حدود 40 کیلوگرم است.

    شاید عده‌ای این عقیده را داشته باشند که بتن معمولی قیمت پایین‌تری از بتن سبک داشته باشد اما در حقیقت با توجه به انواع روکش‌های فلزی، قاب و تقویت‌کننده‌های فولادی که با این نوع بتن در ساختمان‌سازی استفاده می‌شود، هزینه به مراتب افزایش خواهد یافت. با این حساب، متوجه می‌شویم بتن‌های سبک صرفه اقتصادی بالایی دارند.

    سبک بودن بتن‌های سازه
    سبک بودن بتن‌های سازه

    کاربرد بتن سبک

    بسیاری از مرکز بزرگ دنیا با بتن‌های سبک ساخته شده‌اند و مقاومت بالایی هم نسبت به ساختمان‌های ساخته شده با بتن معمولی دارند. با استفاده از این بتن‌ها انتقال بار مرده از طبقات بالا به پایین تا حدود زیادی کاهش می‌یابد. علاوه بر این، از بتن سازه ای برای ساخت کفپوش در ساختمان‌های مختلف، استفاده می‌شود. دلیل این استفاده کاهش خطر ریزش است. انواع عرشه‌ها، پل‌ها، پایه‌های پیش ساخته و ساختمان‌های بسیار بلند از قابلیت‌های مفید این مصالح استفاده می‌کنند.

    استفاده از این بتن‌ها باعث می‌شود تا تراکم و سنگینی پروژه‌ها تا حدود 17 درصد کاهش یابد که به نظر می‌رسد یک عدد قابل توجه در ساختمان سازی است.  علاوه بر آن، برای عایق کاری لوله‌های آب، پشت بام و دیوارها نیز از این سازه استفاده می‌شود. این نوع استفاده به خاطر رسانایی حرارتی پایین آن است. با استفاده از این مصالح، از خوردگی فولاد جلوگیری می‌کنند.

    انواع بتن سازه‌ای

    این گونه بتن‌ها انواع مختلفی دارند که هر یک ویژگی‌ها و خصوصیات متفاوتی دارد. برای آشنایی بیشتر شما با این مشخصات ادامه مطلب را مورد توجه قرار دهید.

    بتن بسیار سبک وزن

    بتن سبک وزن سنگدانه‌های متخلل مانند خاک رس، پوکه یا پرلیت دارد. البته امکان دارد سنگدانه‌های ضعیفی نیز به این ترکیب اضافه شوند. این نوع سنگدانه‌ها درست است که شاید قدرت آن را کاهش می‌دهد ولی برای ساخت آرماتورهای فولادی بهترین انتخاب است. البته نوع متراکم آن باعث افزایش قدرت و مراقبت از تاسیسات در برابر خوردگی فولاد خواهد شد.

    بتن فوم دار

    به این نوع بتن، نوع هوادهی یا گازی نیز گفته می‌شود. دلیل این نام گذاری به خاطر این است که حفره‌ها با قالب ملات و بتن پر می‌شوند. این بتن‌ها مسطح نمی‌شوند و عایق حرارتی مطلوبی هستند. متراکم بودن آن‌ها کاربردشان را نیز افزایش می‌دهد. از بتن فوم­دار برای استفاده در سیستم‌های فاضلاب و مکان‌های سخت استفاده می‌کنند.

    بتن بدون ریز دانه

    در بتن سازه ای سبک، ریزدانه سنگدانه‌های ریز را از ترکیب بتن حذف می‌کنند. با این حساب، فقط سنگدانه‌های درشت و فضاهای خالی بزرگ می‌ماند. همین مزیت باعث می‌شود تا از لحاظ عایق بودن، مطلوب باشد و بسیار دیرتر خشک می‌شود.

    از این بتن برای ساخت دیوارهای باربر استفاده می‌شود. دیوار باربر به دیواری گفته می‌شود که وزن طبقات مختلف ساختمان را تحمل کرده و این وزن به پی یا فونداسیون بنا منتقل می‌کند. نکته‌ای که باید توجه داشته باشید این است که این بتن چون چگالی کمی دارد نباید با بتن مسطح استفاده شود.

    مزایای بتن سازه ای

    یکی از مزیت‌های مهم بتن سازه ای صرفه اقتصادی آن است. انعطاف‌پذیری و حمل آسان نیز از مزیت‌های دیگر آن است. این قابلیت‌ها مخصوصا زمانی قابل توجه‌تر می‌شوند که ساخت و ساز ساختمان‌های بزرگ مطرح باشد. عایق حرارتی و مقاومت در برابر آتش نیز، یکی دیگر از مزیت‌های مهم آن است. درست است که تراکم پایینی دارند اما اصلا نیاز نیست که نگران فروریختن ساختمان باشید. علاوه بر مقاومت در برابر آتش، استحکام آن در برابر پوسیدگی و حشرات موذی نیز، قابل توجه است.

    معایب و مزایای سازه‌های سبک بتنی
    معایب و مزایای سازه‌های سبک بتنی

    معایب سازه‌های سبک بتنی

    درست است که از مزیت‌های مختلف بتن سازه ای گفتیم ولی این سازه‌ها دارای محدودیت‌هایی نیز هستند که در ادامه توضیح می‌دهیم. به عنوان مثال، با توجه به اینکه آب بیشتری دارند امکان دارد خشک شدن آن‌ها زمان‌بر باشد. اگر هم بخواهید آب مضاعفی اضافه کنید، کیفیت خود را از دست می‌دهند.

    شاید بتوانید آب را به آن اضافه کنید ولی مطمئن باشید که ترکیب ضعیف و ناکارآمدی به دست خواهد آمد. مشکل دیگر در خصوص بتن سازه ای این است که اگر سیمان به این ترکیب اضافه شود، ممکن است سنگدانه‌ها جدا شوند.

     

    معایب و مزایای سازه‌های سبک بتنی
    معایب و مزایای سازه‌های سبک بتنی

    کلام آخر

    در این مقاله به موضوع بتن سازه ای اشاره شد و مشخصات، مزایا و معایب آن مورد توجه قرار گرفت تا افراد با آگاهی بیشتری نسبت به این سازه آن را مورد استفاده قرار دهند. برای تهیه بتن‌های سبک و انواع مصالح باکیفیت باید مراجع معتبر و مطلوب این صنعت را مورد توجه قرار دهید. یکی از این مراکز معتبر، مجموعه رداصنعت است که سابقه‌ای بیش از یک دهه در این حوزه دارد. این مجموعه تا به این سال توانسته رضایت معماران و سازندگان ساختمان را به دست آورد و همین مورد، هدف اصلی و نهایی این شرکت است.

    تماس با ردا صنعت

    09121834995

    لطفا جهت خرید و یا مشاوره رایگان با کارشناسان ردا صنعت تماس بگیرید. 

    حداقل مقاومت بتن سازه ای –  طرح اختلاط بتن سبک سازه ای – آیین نامه بتن سبک – ترکیبات بتن سبک – خرید بتن سبک – طرح اختلاط بتن سازه ای –  کاربرد بتن سبک – بتن سبک گازی

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۳ رای

    12 دیدگاه دربارهٔ «بتن سازه ای چیست؟»

    1. بازتاب: نیوجرسی و ویژگی‌های آن - قیمت نیوجرسی - ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان

    2. بازتاب: بتن خود تراکم و کاربردهای آن - ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان

    3. بازتاب: تیرچه بلوک و مراحل ساخت آن - قیمت تیرچه بلوک - فروش تیرچه بلوک

    4. بازتاب: بتن پلیمری؛ مزایا، موارد استفاده و خواص آن - ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان

    5. بازتاب: بتن غلتکی یا Roller concrete - ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان

    6. بازتاب: جدول بتنی و انواع آن - ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان

    7. بازتاب: تاور کرین 4 تن - ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان

    8. بازتاب: تاور کرین 8 تن - قیمت انواع تاورکرین 8 تن - ردا صنعت

    9. بازتاب: کاربرد و مشخصات بتن غوطه ای - ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان

    10. بازتاب: بتن اکسپوز چیست؟ - ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان

    11. بازتاب: بچینگ پلانت - ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان

    12. بازتاب: بچینگ لیبهر - ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    preloader