اجرای سیستم تهویه مطبوع

سیستم تهویه مطبوع

    • درباره سیستم‌های تهویه مطبوع چه می‌دانید؟
    • استفاده از این قبیل سیستم‌ها در چه مکان‌هایی لازم و ضروری است؟
    • ضرورت و کاربرد استفاده از سیستم تهویه مطبوع در چیست؟

    اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که اطلاعات چندانی در زمینه انواع سیستم ‌های تهویه مطبوع ندارید، توصیه می‌کنیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید. در این مقاله برایتان اطلاعات مفیدی در زمینه این قبیل از سیستم‌ها، انواع سیستم‌های مطبوع و کاربرد آن‌ها ارائه می‌دهیم.

    سیستم تهویه مطبوع چیست ؟

    این مسئله که هوای اطراف و محیط زندگی و کار به چه صورت است، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. امروزه با توجه با پیشرفت تکنولوژی و علوم مکانیکی ابزارها و تجهیزات ویژه‌ای برای کنترل هوا و مطبوع بودن آن ارائه داده شده است. این تجهیزات در واقع سیستم تهویه مطبوع است.

    به کمک این سیستم دما، سرعت جریان‌های هوا در محیط متناسب با شرایط مختلف سنجیده و کنترل می‌شود و میزان رطوبت هوا، سردی و گرمای آن به دما و حالت تعادل می‌رسد.‌ این قبیل از سیستم‌ها بر یک اصل اصولی و اساسی پایدار هستند و آن نیز انتقال گرما و سرما است.

    از جمله مهم‌ترین دستگاه‌های مطبوع تهویه می‌توانیم‌ به موارد زیر اشاره داشته باشیم:

    • اانواع کولرهای گازی .
    • دانواع داکت اسپلیت .
    • زانواع چیلر و مینی چیلر .

     

    تنوع سیستم تهویه مطبوع
    تنوع سیستم تهویه مطبوع

    بررسی اجزای سیستم‌های تهویه مطبوع

    قبل از معرفی انواع سیستم ‌های تهویه مطبوع لازم‌ و ضروری است که اجزای این سیستم‌ها را به خوبی بشناسیم. اجزای این سیستم‌ها با توجه به نوع سیستم متفاوت و منحصر به فرد هستند.

    سیستم تهویه مطبوع پیشرفته و مدرن به سیستمی گفته می‌شود که در فصل سرد قادر به تولید هوای گرم و در فصل گرم قادر به سرد کردن محیط باشد.‌ کنترل این دماها در واقع به واسطه اجزای سیستم‌های تهویه انجام می‌شود. این اجزا و عملکرد آن‌ها به شکل زیر است

    بررسی بخش منبع سیستم تهویه هوا

    جالب است بدانید منبع موجود در سیستم‌های تهویه مطبوع را می‌توان به دو دسته تقسیم‌بندی کرد.‌این دسته از منابع شامل منابع برودتی و منابع حرارتی می‌شود.  به منابع حرارتی عباراتی مشابه دیگ آبگرم و کوره نیز گفته می‌شود. این منابع معمولا به واسطه سوخت و یا الکتریسیته حرارت مورد نیاز را تولید می‌کنند. اگر این منابع به واسطه سوخت مایع گرما تولید کنند به آن‌ها دیگ می‌گویند اما اگر به واسطه سیالات گرما تولید نماید به آن کوره می‌گویند.

    منابع برودتی نیز برعکس منابع حرارتی سرما تولید می‌کنند و در اثر تبخیر مبرد که در اکثر مواقع به شکل گاز است، سرمایش را به صورت ضربه‌ای و جذبی ایجاد می‌کند.

    شیوه لوله کشی سیستم تهویه
    شیوه لوله کشی سیستم تهویه
    بخش توزیع سیستم‌های تهویه مطبوع

    این قسمت از اجزای سیستم تهویه مطبوع شامل کلیه کانال کشی‌ها، لوله کشی‌ها، پمپ‌ها و تمامی فن‌ها است‌. وظیفه تمامی اجزای توزیع کننده انتقال گرما و سرما به محیط مورد نظر است.

    پمپ‌هایی که در منابع سیستم تهویه هوا قرار دارند معمولا در دو جریان محوری و عمودی موظف به، به حرکت درآوردن سیال هستند. در این شرایط پمپ‌های حلزونی سیال مایع و فن سیال گازی را وادار به حرکت می‌کنند.   هواکش‌های بخش توزیع نیز موظف هستند که هوای سرد و گرم را در کویل‌ها به حرکت درآورند و هوای مطبوع و تمیز شده به واسطه فیلتر در دستگاه سیستم‌های مطبوع تهویه جابه‌جا می‌شوند.

    بخش تحویل سیستم‌های تهویه مطبوع

    این بخش نیز شامل دیفیوزها، رادیاتورها، کویل‌ها و شامل موارد دیگر است. کویل‌ها از لوله‌های خمیده مسی ساخته شده‌اند که وظیفه آن‌ها تبادل حرارت در سیستم‌ها است. عملکرد کویل‌ها نیز بر اساس نوع سرمایشی و گرمایشی بودن آن‌ها متفاوت است و به سه دسته زیر تقسیم بندی می‌شوند:

    • هوا به هوا
    • آب به آب
    • آب به هوا یا هوا به آب
    المان‌های کنترلی سیستم‌های تهویه مطبوع

    این دسته از المان‌ها در واقع موظف به کنترل و تنظیم دستگاه سیستم HVAC هستند و دارای مخزن انبساط و تغییر حجم سیال نیز هستند. این قسمت ممکن است به دلیل تغییر دمای سیال دچار مشکل شود.

    معرفی انواع سیستم ‌های تهویه مطبوع

    همان طور که اشاره کردیم کاربرد سیستم تهویه مطبوع با توجه به نوع آن‌ها متفاوت است. این قبیل از سیستم‌های تهویه شامل موارد زیر می‌شوند.

    مینی چیلرها

    این دستگاه ابزاری برای تهویه هوا بوده و به صورت خنک کننده هوا و آب مورد استفاده قرار می‌گیرد و به صورت مدار بسته جهت سردسازی استفاده می‌شوند. در صنعت نیز به شدت از چیلرها استفاده شده و وظیفه خنک کنندگی دارند.

     سیستم‌های تهویه صنعتی

    این سیستم‌ها در فضاها و به تعداد مورد نیاز در صنایع مختلف استفاده می‌شوند و احتمال بروز آتش سوزی را به حداقل ممکن رسانده‌و هوای محیط را کنترل می‌کنند. سرمایش و گرمایش در این سیستم‌ها به واسطه عبور از مبرد فریونی درون سیکل و تبادل حرارتی انجام می‌شوند.

    کولرهای گازی و اسپلیت

    از دیگر انواع سیستم تهویه مطبوع می‌توانیم به کولرهای گازی و اسپلیت‌ها اشاره کنیم که معمولا جهت کاهش دما استفاده می‌شوند.

    کنترل هوای گرم و سرد و مطبوع

    مکان‌های مناسب برای نصب سیستم تهویه

    اگر قصد خرید سیستم‌های تهویه مطبوع دارید، باید بگوییم که مکان‌های زیر برای این قبیل از سیستم‌ها مناسب هستند. این موارد عبارت‌اند از:

    • ساختمان‌ها
    • هتل‌ها
    • آزمایشگاه‌ها
    • مکان‌های عمومی و تفریحی
    • بیمارستان‌ها
    • کارخانه‌ها و صنایع مختلف

    بررسی کاربردهای سیستم‌های تهویه مطبوع

    موارد زیر از جمله مهم‌ترین کاربردهای سیستم HVAC محسوب می‌شوند:

    • سرعت وزش هوا را کنترل و مدیریت می‌کنند.
    • هوا و بوهای نامطبوع را از بین می‌برند.
    • رطوبت محیط را کنترل می‌کنند.
    • هوا را تصفیه و پاک و سالم می‌کنند.
    • برای بیمارستان و محیط‌هایی مانند هتل‌ها، تالارها و …کاربردی هستند.

    جمع بندی و سخن پایانی

    ما در این مقاله به بررسی سیستم تهویه مطبوع پرداخته و از اجزا و انواع آن‌ها برایتان گفتیم. حال با آسودگی خاطر می‌توانید برای خرید آ‌ن‌ها اقدام کنید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۶ رای

    3 دیدگاه دربارهٔ «سیستم تهویه مطبوع»

    1. بازتاب: عایق فایبرگلاس - ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان

    2. بازتاب: پیمانکاری تأسیسات - ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان

    3. بازتاب: انواع لوله مسی و کاربرد آن - ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    preloader