سیستم کلرزن

سیستم کلرزنی

  • سیستم کلرزنی چیست؟

    یکی از الزامات شهرهای نوین و امروزی، تامین آب آشامیدنی و آب مورد نیاز صنایع با استفاده از روش‌های نوین تصفیه آب است.که امروزه به صورت گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند. به منظور تصفیه آب برای مصارف مذکور، روش‌ها، وسایل و مواد متفاوتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. که یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین آن‌ها استفاده از کلر به عنوان گند زدا و سیستم کلرزنی به عنوان دستگاه مورد نظر.برای استفاده از این ماده است.

    در این مقاله قصد داریم تا به بررسی سیستم کلر زنی به عنوان یکی از دستگاه‌های متداول مورد استفاده در زمینه تصفیه آب بپردازیم.

    آشنایی با پکیج کلرزنی

    از جمله مشکلاتی که پس از تصفیه آب به وسیله روش‌های مختلف ممکن است ایجاد شود.رشد باکتری‌ها و میکروارگانیسم‌های مضر و موادی مانند جلبک‌ها در آب است.که نهایتا منجر به بروز بیماری‌های گوارشی خطرناک در کاربرد آشامیدنی و ایجاد مشکل برای دستگاه‌ها و قطعات مختلف در کاربری صنعتی می‌شود. به علاوه در محیط‌هایی مانند استخرهای عمومی و خصوصی که شرایط برای رشد انواع قارچ و جلبک فراهم است.به مرور زمان اثرات نامطلوب بر سلامت پوست افراد ایجاد خواهد شد. یکی از بهترین راه‌ها برای مقابله با مشکلاتی از این دست، بهره‌گیری از خاصیت گندزدایی کلر است. برای این منظور و اضافه‌کردن کلر مورد نظر به آب، از پکیج کلرزنی استفاده می‌کنند.تا از طریق آن بتوانند میزان کلر مورد نیاز برای ضدعفونی کردن را به آب تزریق نمایند.

    به منظور آشنایی با مشخصات فنی سیستم کلرزنی باید بدانیم.که این دستگاه شامل پمپ کلریناتور، مخزن پلی اتیلن، شفت استیل با پوشش پلی اتیلن، لوله، شاسی فلزی ضد زنگ و تابلو برق است.که در نهایت با بهره‌گیری از ویژگی‌های این دستگاه‌ها، خروجی آن آب ضد عفونی شده و بدون باکتری خواهد بود. به دلیل وجود پمپ کلریناتور معمولا به این دستگاه، دستگاه کلریناتور نیز می‌گویند.

     لازم به ذکر است.که تجهیزات این دستگاه با توجه به کاربرد مورد نظر و میزان ضدعفونی مورد نیاز آب معمولا متفاوت است.و موارد اشاره شدهبا توجه به مدل معمول‌تر مورد استفاده بیان شده‌است.برای دسترسی به قیمت انواع کلرزن به قسمت فروشگاه سایت رداصنعت مراجعه کنید .

    دستگاه کلرزنی
    دستگاه کلرزنی

    انواع دستگاه کلرزنی

    به صورت کلی دستگاه‌های کلر زنی را بر اساس حالت کلر مورد استفاده، به دو نوع پکیج کلرزن مایع و پکیج کلرزن گازی تقسیم‌بندی می‌کنند.که در ادامه به بررسی این دو نوع می‌پردازیم.

    سیستم کلرزن گازی

    استفاده از این دستگاه به دلیل سمی بودن گاز کلر، نیازمند تخصص و مهارت بالا و رعایت کامل موارد ایمنی است. این مدل از دستگاه شامل بخش‌های دستگاه تزریق دیواری اتوماتیک، دستگاه انژکتور، بوستر پمپ، آنالیزور، پمپ نمونه‌گیری، تابلوی فرمان و سیلندر گاز می‌شود.که در کنار یکدیگر یک دستگاه کلر زنی گازی را تشکیل می‌دهند.

    سیستم کلرزن گازی

    سیستم کلرزن مایع

    دستگاه کلر زن مایع از جمله کاربردی‌ترین دستگاه‌ها در راستای ضدعفونی آب برای مصارف آشامیدنی و صنعتی با استفاده از کلر است. در این نوع از دستگاه‌ها معمولا با توجه به نوع کاربرد، ظرفیت دستگاه به صورت لیتر بر ساعت، تعیین و طراحی می‌شود.

    معمولا جنس این مدل از پمپ‌ها از پی‌وی‌سی بوده و به همین دلیل در برابر خوردگی به وسیله مواد شیمیایی مقاوم است. اجزای این مدل از دستگاه معمولا شامل قسمت‌های شلنگ مکش، شیر تزریق و مخزن است که هر کدام دارای وظایف مخصوص به خود هستند.

    لازم به ذکر است که در اغلب موارد و اکثر کاربردها، به دلایل مختلفی از جمله قیمت مناسب، ایمنی بالا، سهولت استفاده و سایر موارد از این دست، از پکیج کلرزنی استفاده می‌کنند. به همین دلیل است که استفاده از نوع مایع این دستگاه متداول‌تر بوده و معمولا کمتر از آن استفاده می‌شود مگر در کاربردهای تخصصی.

    سیستم کلرزنی مایع

    نحوه استفاده از دستگاه کلر زن

    همان‌طور که در بخش قبل به آن اشاره کردیم این دستگاه شامل مخزن، پمپ، شلنگ مکنده و شیر تزریق است. با توجه به میزان اندازه ph آب و باکتری‌ها و آلودگی‌های موجود در آن، در ابتدا مقدار کلر مورد نیاز ارزیابی و وارد آب می‌گردد. برای اثربخشی مناسب کلر در حذف آلودگی‌ها، حداقل 25 دقیقه باید زمان بگذرد.و در این مدت آب با کلر در تماس بماند.

     ورود کلر به آب باعث انجام واکنش‌های شیمیایی شده و در نهایت باعث ایجاد اسید هیدروکلریک و هیپوکلرو می‌شود. قلیایی بودن محیط آب باعث خنثی شدن هیدروکلریک شده و در نهایت اسید هیپوکلرو تبدیل به یون‌های هیدروژن و هیپوکلریت می‌شود.

    نکته بسیار مهم در مورد تمام محیط‌هایی که از پکیج کلر زن استفاده می‌شود.این است.باید میزان کلر باقیمانده در آب پس از انجام فرایند ضدعفونی و گندزدایی تست شود. این امر به وسیله کیت‌های مخصوص تست کلر انجام می‌پذیرد. دلیل انجام این تست این است.که مقدار بیش از حد مجاز کلر در آب برای محیط‌هایی مانند استخرهای پرورش ماهی به شدت بر سلامت آنها تاثیر منفی خواهد گذاشت.

    کلرزن استخر

    مزایای استفاده از سیستم کلرزن

    همان‌طور که پیش‌تر عنوان کردیم، تصفیه آب برای مصارف مختلف دارای روش‌های متنوع و گوناگونی است. برای هر یک از این روش‌ها تجهیزات گوناگونی طراحی و تولید شده است اما تزریق کلر به دلایل مختلفی کاربرد گسترده‌تری دارد. این دلایل را می‌توان به عنوان مزایای استفاده از این دستگاه برشمرد که در ادامه به نمونه‌ای از این مزایا اشاره می‌کنیم:

    • نصب، نگهداری و تعمیر ارزان‌تر در مقایسه با سایر روش‌های تصفیه آب .
    • عملکرد مناسب و مورد تایید در حذف BOD موجود در آب و فاضلاب .
    • کارایی بالا در غلظت‌های پایین آلاینده‌ها .
    • بالا بردن مدت زمان نبود باکتری‌ها در آب بعد از اتمام فرایند گند زدایی به‌ خاطر باقی ماندن کلر در آب .
    • بهبود رنگ، بو و طعم آب .

    جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

    در این مقاله به بررسی سیستم کلرزنی به عنوان یکی از روش‌های متداول و دستگاه‌های کاربردی به منظور تصفیه آب برای مصارف مختلف پرداختیم. ابتدا به بررسی ویژگی‌های گندزدایی کلر پرداخته و سپس به آشنایی با این دستگاه، نحوه کار آن و مشخصات فنی پکیج کلرزنی پرداختیم.برای دریافت قیمت انواع کلرزنی،اطلاعات کلرزنی،انواع برند کلرزنی با ردا صنعت در تماس باشید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۴ رای

    1 دیدگاه دربارهٔ «سیستم کلرزنی»

    1. بازتاب: پمپ تزریق کلر (کلرزن) - ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    preloader