ساپورت لولههای تأسیساتی چیست و چرا برای اتصالات تاسیسات از بستها و ساپورتها استفاده میشود؟ با ما همراه باشید تا در مقاله ذیل به این سوالات پاسخ دهیم: خرید فروش دریافت قیمت ساپورت تاسیساتی
در صورت نیاز به مشاوره رایگان و یا خرید با ردا صنعت تماس بگیرید.
هر روزه پروژههای ساختمانی بزرگ و کوچک زیادی در سرتاسر دنیا در حال ساخت و پیش رفتن هستند. در این پروژهها انواع مصالح و تجهیزات به کار گرفته میشود تا بهترین نتیجه حاصل شود. در این مقاله قصد داریم شما را با یکی از این تجهیزات که به طور گسترده و پیشساخته به کار برده میشود، آشنا کنیم. ساپورت لوله های تأسیساتی موضوع مورد بحث ما در این مقاله است که از تجهیزات مهم در پروژههای ساختمانی به شمار میآید.
ساپورتهای تأسیساتی و انواع آن
در پروژههای ساختمانی از تأسیسات مختلفی برای بخشهای گوناگون استفاده میشود. این تأسیسات برای نصب و در ادامه نگهداری، به تجهیزاتی نیاز دارند که به آنها ساپورت یا نگهدارنده تأسیساتی گفته میشود. ساپورتهای تأسیساتی قبلاً به صورت سیم، حلقه و یا نوارهای فلزی بودند که کارایی کافی را برای ساپورت تأسیسات نداشتند. اما امروزه تنوع در این ساپورتهای تأسیساتی هم همزمان با پیشرفتهای صورتگرفته در بخشهای دیگر ساختمانسازی افزایش داشته است. از جمله ساپورتهای تأسیساتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ناودانیها (Channels)
- ساپورت تأسیساتی بارگذاری سنگین (heavy duty supports)
- اجزای فولادی ضدزنگ (Stainless steel parts)
- بستهای ستون (Strut clamps)
- حلقههای لوله (pipe rings)
تعریف ساپورت لولههای تأسیساتی
یکی از تأسیسات مهم و گستردهای که در ساختمانسازی و سایر موارد کاربرد زیادی دارد، لولهها هستند. مجموعهای پیشساخته یا مدولاری طراحی شده و مورد استفاده قرار میگیرد که با استفاده از آن میتوان لولههای تأسیساتی را در بر گرفت و از آن حمایت کرد.
چرا از ساپورت لولههای تأسیساتی استفاده میشود؟
با استفاده از این ساپورتهای تاسیساتی میتوان لولهها را ثابت نگه داشت و بار ناشی از لولهها را به این ساپورت منتقل کرد. مزیت و کاربرد دیگر آنها در این است که با ثابت نگهداشتن لولهها، ارتعاشات و تکانها را هم مهار میکنند. خرید فروش دریافت قیمت ساپورت تاسیساتی
دستهبندی ساپورت لولههای تأسیساتی
ساپورت لولهها را میتوان بر اساس شاخصهای متفاوتی دستهبندی کرد. مثلاً میتوان این ساپورتها را بر اساس شاخص اجرا به سه دسته تقسیم کرد. ساپورتهای سبک، متوسط و سنگین. در ادامه با این سه دسته آشنا خواهید شد. درصورتیکه بخواهیم آنها را بر اساس جنس ماده تشکیلدهنده تقسیم کنیم میتوانیم به ساپورتهای گالوانیزه و گالوانیزه گرم (Hot dipped galvanized) که فولاد ضدزنگ به شمار میآید دستهبندی کنیم.
از جنبه حرکت هم میتوان ساپورت لولهها را به دو گروه ساپورتهای ثابت و متحرک تقسیم کرد. یکی دیگر از شاخصهایی که میتوان برای گروهبندی و مطالعه ساپورتها از آن بهره گرفت این است که بر اساس جنس لولهای که از آن حمایت میکنند، آنها را از هم جدا کنیم. از این منظر ساپورتها برای لولههای پلیمری و فلزی وجود دارند.
حتی میتوان در بررسی ساپورتهای لولهها شکل و یا چگونگی قرارگیری در سازهها را هم بهعنوان معیار در نظر بگیریم. به هر حال ما در ادامه به طور خلاصه به معرفی هر یک از این انواع ساپورت لوله های تأسیساتی میپردازیم. خرید فروش دریافت قیمت ساپورت تاسیساتی
- ساپورت ثابت
ساپورت لوله ثابت که به کفشک هم معروف است، قابلیت تحمل وزن و فشار بالایی دارد. به دو گروه ساپورت ثابت خطوط عایقدار و خطوط گالوانیزه تقسیم میشود که بسیار پرکاربرد و محبوب هستند.
- ساپورت متحرک
این ساپورتها میتوانند با داشتن قابلیت جابهجایی طولی، لولهها را در شرایط مختلف بهخصوص در هنگام تغییرات محیطی و دمایی حمایت کنند. ساپورت متحرک از ساپورت صلب (Guide) و همچنین ساپورت وزنی (Shoe) در ترکیب با هم ایجاد میشود.
ساپورت تأسیساتی بارگذاری سبک
از این ساپورت برای حفاظت از سازهها و لولههای سبک استفاده شده و قطعات آن بهسادگی باز و بسته و متصل میشوند. این ساپورتها دارای مقاومت بالایی در برابر فرسایش بوده و سروصدای تولید شده در اثر لرزش را میتواند کاهش دهد.
ساپورت تأسیساتی بارگذاری متوسط
این نوع از ساپورتها برای کاهش لرزشهای ایجادشده هنگام جریان آب در داخل لولههای منتقلکننده آب گرم به کار میروند. از دیگر مواردی که از این ساپورت لوله های تأسیساتی استفاده میشود میتوان به حمایت از لولههای آب آشامیدنی و فاضلاب ساختمانها، لولههای آتشنشانی و سیستمهای تهویه هوا اشاره کرد.
این ساپورتها هم سبک بوده و نصب و سرهم کردن ساده و سریعی دارند و با داشتن ثبات و استحکام بالا در پروژههای مختلف بسیار پرکاربرد هستند.
ساپورت تأسیساتی بارگذاری سنگین
این ساپورتها در برابر فشار و وزنهای بالا دارای مقاومت بسیاری هستند. برای همین هم در مواردی که لولههای سنگین و عظیمی نیازمند حمایت باشد مثل موتورخانهها، لولههای موجود در صنایع مختلف و پتروشیمی به کار میروند.
ساپورت U شکل
در صورتی که لولههای مورداستفاده در سازه افقی و عمودی بوده و نیازمند به حمایت باشند، از ساپورت U شکل بهره گرفته میشود. این ساپورت هم میتواند وزن بالایی را تحمل کند.
ساپورت لولههای عمودی
برای حمایت از لولههای عمودی میتوان از ساپورتهای رایزری هم استفاده کرد. ساپورت این لولهها با این ساپورت و به کمک اتصالات مختلف رایزری صورت میگیرد.
ساپورت برای لولههای پلیمری
برای حفاظت از لولههای پلیمری از انواعی از ساپورتها که عمدتاً از جنس UPVC هستند استفاده میشود. این ساپورتها قابلیت مقاومت در برابر جریان الکتریکی و تغییرات ناگهانی دما را دارند. خرید فروش دریافت قیمت ساپورت تاسیساتی
ساپورت برای لولههای فلزی
برای ساخت ساپورتهایی که برای لولههای فلزی به کار برده میشوند، از فلزاتی که چکشخوار بوده و در برابر زنگزدگی و تغییرات دمایی شدید مقاوم هستند استفاده میشود.
سخن پایانی
استفاده از ساپورت لوله های تأسیساتی به دلیل مقاومت بالا در برابر فشار و تنشهای محیطی، سبکوزن بودن، سرهمبندی ساده و سریع، کاهش ارتعاشات و سروصدای ناشی از لولهها و… در بین مهندسان و پیمانکاران ساختمانی بسیار محبوب هستند. استفاده از این ساپورتهای پیشساخته به کاهش هزینههای پروژه و زمان ساخت آن منجر شده است. با انتخاب انواع مناسب ساپورت لوله های تأسیساتی میتوان از مزایای بسیار این تجهیزات بهرهمند شد. خرید فروش دریافت قیمت ساپورت تاسیساتی
در صورت نیاز به مشاوره رایگان و یا خرید با ردا صنعت تماس بگیرید.
بازتاب: ساپورت مدولار - ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان
بازتاب: لوله داربست - ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان