ساختمانسازی بدون آسانسورهای کارگاهی اصلاً قابل تصور نیست. شما باید کارگران، ابزارآلات و مصالح زیادی را به طبقات بالاتر انتقال دهید و این کار تنها به کمک یک بالابر عمودی امکانپذیر است. بدون کمک این ماشینآلات نه تنها دچار فرسودگی نیروی انسانی میشوید؛ بلکه کار نیز به کندی پیش میرود. اولین گام در زمینه انتخاب یک بالابر مناسب آن است که به طراحی آسانسور کارگاهی دقت کنید تا متناسب با نیاز شما باشد.
در صورت نیاز به مشاوره رایگان یا خرید با ردا صنعت تماس بگیرید.
این که در طراحی این تجهیزات چه نکاتی در نظر گرفته میشوند، نیازمند اطلاع از فاکتورهای مختلفی است که میتواند متناسب با هر سازه متفاوت باشد. مشورت در هنگام خرید یکی از بهترین کارهایی است که میتواند مانع از اضافهکاری و صرف هزینه بیهوده شود. ردا صنعت همان مجموعهای است که میتواند به شما کمک کند تا بهترین محصولات را انتخاب کنید و با خیال راحت آنها را بخرید.
این نکات در طراحی آسانسور بسیار مهم هستند
آسانسورهای کارگاهی برخلاف آسانسورهای دائمی که در ساختمانهای خود هر با آنها روز بالا و پایین میروید، نیازهای متفاوتی دارند. این نیازها بسته به شرایطی تعیین میشود که سایت ساختمانی با آن روبهرو است. به همین دلیل، در نظر گرفتن همه این فاکتورها در هنگام طراحی آسانسور کارگاهی بسیار مهم و حیاتی است. در ادامه این فاکتورها را بررسی میکنیم.
ظرفیت حمل بالابر را مد نظر قرار دهید
این اولین گزینهای است که در طراحی آسانسور کارگاهی باید در نظر گرفت. برای این که آسانسور شما دچار مشکل نشود، لازم است تا آستانه تحمل چند عامل را مد نظر قرار دهید. اولین عامل، باری است که باید حمل شود. برای این کار باید بیشترین وزنی را که قرار است بالا ببرید، در نظر بگیرید. این وزن باید متناسب با ظرفیت بالابر باشد.
همچنین این میزان نباید از حد مجاز بالشتک، مونوریل و سایر بخشهای فوقانی آسانسور تجاوز کند. علاوه بر این، برای بالابرهای پنوماتیکی باید در کنار موارد ذکر شده میانگین بار را نیز در نظر گرفت.
حتماً فضا را در نظر بگیرید
یکی دیگر از نکات مهم در طراحی آسانسور کارگاهی این است که اگر میخواهید بالابر شما درون ساختمان نصب شود، باید میزان فضای موجود و ابعاد بالابر را در نظر بگیرید. همچنین باید میزان گودال و فضای بالای سری را که نیاز دارید، در نظر بگیرید تا بالابر به سهولت و با امنیت بیشتری حرکت کند.
به عنوان مثال، آسانسورهای عادی برای حرکت امن و راحت به گودالی معادل ۱۱۰۰ میلیمتر و سقف ۳۴۰۰ میلیمتر نیاز دارند. در بهترین حالت میتوانید از سازنده آسانسور بخواهید با بررسی محل قرارگیری بالابر بهترین محصول را در اختیارتان قرار دهد.
کاربرد بالابر را مد نظر قرار دهید
یکی از فاکتورهای مهم در طراحی آسانسور کارگاهی توجه به منبع انرژی است. این امر تنها زمانی میسر است که بدانید چه نوع عملیاتی برای بالابر در نظر گرفته شده است. منظور از نوع عملیات، استفاده از بالابر دستی، برقی، بالابر هوا یا پنوماتیک است، البته عوامل دیگری مانند هزینه، سرعت بالابر، محیطی که آسانسور در آن قرار دارد و امکاناتی که در اختیار دارید، نیز بر نوع عملیات تأثیر مستقیم میگذارند.
بالابرهای دستی به ندرت استفاده میشوند. اگرچه این بالابرها بسیار مقرون به صرفه هستند؛ اما اغلب به صورت موقت استفاده میشوند و دلیل آن نیز سختی استفاده از آنها برمیگردد. این آسانسورها برای مواقعی مناسب هستند که به برق دسترسی ندارید و قرار است وزن بسیار کمی را جابهجا کنید و از همه مهمتر این که فضا نیز دارای ارتفاع کمی است. گزینههای برقی و پنوماتیک هم سرعت بیشتری دارند و هم طراحی آنها ارگونومیک است. همچنین این بالابرها میتوانند تا ارتفاع بالا بروند و وزن بیشتری را تحمل کنند.
وقتی که نمیتوان از نیروی الکتریکی استفاده کرد، بالابر هوا جزء گزینههای پیش رو است. بالابر هوا یا پنوماتیک مناسب ارتفاع بسیار زیاد است و میتواند وزن بالایی را منتقل کند. در این بالابرها که بسیار به ندرت استفاده میشوند، هوای زیادی فشرده میشود. این مورد دارای موتورهایی است که به طور خودکار خنک میشوند و به مدت نامحدودی میتوانید از آنها استفاده کنید. از آنجایی که بالابرهای هوا خطر قوس الکتریکی ندارند، در مناطقی که امکان اشتعال یا گرد و غبار وجود دارد، بسیار مناسب هستند.
بالابر برقی نسبت به پنوماتیک اقتصادیتر است
نیازی نیست تا کمپرسور هوا برای این بالابر ها تهیه کنید. بالابرهای برقی از بالابرهای هوا صدای کمتری دارند و گزینه عمومیتری نسبت به پنوماتیک هستند. شما میتوانید برای مناطقی که خطرات زیاد محیطی وجود دارند، از پلاگینهایی استفاده کنید تا امنیت موتور و قدرت کنترل اپراتور را بالا ببرند.
انتخاب آویز کنترل
در طراحی آسانسور کارگاهی اغلب از یک آویز کنترل استفاده میشود که سیمهای بسیار مستحکمی هستند. این سیمها در صورت لزوم یا از بالابر آویزان هستند یا به دیوار نصب میشوند. اگر نمیخواهید از سیم استفاده کنید، میتوانید از سیستم کنترل از راه دور رادیویی یا بیسیم استفاده کنید. سیستم کنترل از راه دور این امکان را در اختیار اپراتور میگذارد که عملکرد را بررسی و مدیریت کند. این مدیریت از هر قسمت بالابر امکانپذیر است. سیستم رادیویی نسبت به سیمها کوچکتر، کاربردیتر و ارگونومیکتر هستند.
سخن آخر
بالابرهای کارگاهی که در سایتهای عمرانی مورد استفاده قرار میگیرند، اغلب دارای ویژگیهایی هستند که باید متناسب با نیاز شما باشند تا بهترین عملکرد خود را ارائه دهند. این که چقدر فضا دارید، قرار است این بالابرها چه وزنی را حمل کنند، باید از برق کمک بگیرند یا به دلیل عدم دسترسی به جریان برق باید از شیوههای دیگر استفاده کنید و … تنها بخشی از این نکات مهم هستند.
در صورت نیاز به مشاوره رایگان یا خرید با ردا صنعت تماس بگیرید.