ساخت تابلو برق

هرآنچه که درباره ساخت تابلو برق باید بدانید

  • در این مقاله قصد داریم در رابطه ‌با نحوه ساخت و طراحی تابلو برق صنعتی و تمامی نکاتی که برای ساخت یک تابلو برق نیاز است بپردازیم؛ پس با ما همراه باشید. تابلو برق در واقع یک محفظه فلزی است که تجهیزات الکتریکی متنوعی در داخل آن قرار می‌گیرد. وظیفه اصلی تابلو برق کنترل انرژی الکتریکی و محافظت از دیگر دستگاه‌ها و تجهیزات است. لازم است بدانید که ساخت تابلو برق نیاز به مهارت و تخصص بسیار زیادی دارد؛ پس بهترین راه برای سفارش تابلو برق موردنظرتان مراجعه به کارگاه ساخت تابلو برق است. طراحی قیمت سازنده تابلو برق صنعتی.

    تماس با ردا صنعت09121834995

    در صورت نیاز به مشاوره رایگان و یا خرید با ردا صنعت تماس بگیرید. 

    دلیل این امر هم این است افرادی که در درون کارگاه‌های ساخت تابلوهای برق فعالیت می‌کنند در زمینه برق، طراحی و نقشه‌کشی بسیار خبره هستند. همچنین توجه داشته باشید که مونتاژ تابلو، تست کارایی و ایمنی تابلو از اهمیت زیادی برخوردار است؛ پس حتماً برای سفارش تابلو برق موردنظرتان به یک کارگاه مطمئن مراجعه کنید.

    آشنایی با مراحل ساخت و طراحی تابلو برق

    هر آنچه که درباره ساخت تابلو برق باید بدانید

    همان‌طور که اشاره کردیم تابلو برق، یک محفظه فلزی است که در درون آن تجهیزات الکتریکی گوناگون و متنوعی قرار گرفته‌اند و وظیفه اصلی آن کنترل انرژی الکتریکی است. تابلوهای برق این وظیفه را با کمک یکسری قطعات نظارتی الکتریکی مانند کنتاکتورها، رله‌های کنترل بار و دیگر موارد انجام می‌دهند. طراحی قیمت سازنده تابلو برق صنعتی.

    همچنین باید بدانید که این تابلوهای برق برای مصارف متنوعی طراحی می‌شوند و در مکان‌های مختلفی مورداستفاده قرار می‌گیرند. تابلوهای برق را از لحاظ مختلفی می‌توان دسته‌بندی کرد. برای مثال می‌توان به ولتاژ ورودی، شکل طراحی و غیره اشاره کرد. همچنین باید بدانید که این دسته‎‌بندی‌ها در کاربرد تابلو برق و ساخت و طراحی تابلو نقش دارند.

    طراحی قیمت سازنده تابلو برق صنعتی.
    آشنایی با انواع تابلو برق

    معرفی انواع تابلوهای برق

    تابلوهای برق دارای انواع متنوع و مختلفی است که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهید شد.

    • تابلوهای فرمان

    تابلو برق فرمان یکی از انواع تابلو برق‌ها بوده و وظیفه آن کنترل و نظارت تجهیزات صنعتی است که معمولا به‌ صورت سه‌فاز ساخته می‌شوند.

    • تابلوهای بانک خازنی

    این نوع تابلوها در واحدهای صنعتی کاربرد دارند و به تقویت بار الکتریکی کمک می‌کنند. طراحی قیمت سازنده تابلو برق صنعتی.

    • تابلوهای برق توزیع صنعتی

    از نام این دسته از تابلوهای برق می‌توان به کاربرد آن نیز پی برد. این دسته از تابلوهای برق به منظور توزیع جریان برق در واحدهای صنعتی استفاده می‌شوند.

    • تابلوهای برق کنترلی

    این دسته از تابلوها وظیفه کنترل دستگاه‌های صنعتی را به عهده دارند.

    • تابلوهای برق خانگی

    همان‌طور که از نام این دسته از تابلوهای برق مشخص است، مدیریت و نظارت جریان برق ورودی ساختمان‌ها را بر عهده دارد.

     طراحی قیمت سازنده تابلو برق صنعتی.
    اصول طراحی یک تابلو برق استاندارد

    بررسی محل نصب انواع تابلوهای برق

    در این قسمت از مقاله قصد داریم محل نصب انواع تابلوهای برق را بررسی کنیم که عبارت‌اند از داخلی، فضای باز و راک که هر یک را در ادامه توضیح خواهیم داد.

    • داخلی

    برخی از تابلو برق‌ها به ‌صورت داخلی و در فضاهای بسته استفاده می‌شوند. طراحی قیمت سازنده تابلو برق صنعتی.

    • فضای باز

    تابلوهای برق در فضاهای باز و محیط‌های آزاد نصب می‌شوند. همچنین توجه داشته باشید که ساخت تابلو برق برای محیط‌ها و فضاهای باز به موارد محافظتی بیشتری نیاز دارد که باید رعایت شوند.

    • راک

    این نوع از تابلوهای برق به شکل قفسه‌ای هستند و محفظه‌هایی با کارایی‌های متنوع روی آن نصب می‌شوند.

    • انواع تابلو برق‌های صنعتی

    تابلوهای برق دارای انواع متنوع و مختلفی هستند که در زیر به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت. طراحی قیمت سازنده تابلو برق صنعتی.

    • تابلو برق‌های دیواری

    این نوع از تابلو برق‌ها بر روی دیوار نصب می‌شوند. همچنین اگر تابلو برق روی سطح دیوار نصب شود “روکار” و اگر در داخل دیوار قرار گیرد “توکار” نامیده می‌شود. طراحی قیمت سازنده تابلو برق صنعتی.

    • تابلو برق‌های ایستاده

    این نوع تابلو برق‌ها همان‌طور که از نام آن مشخص است، به‌ صورت ایستاده هستند.

    • تابلو برق‌های اصلی

    این نوع از تابلو برق‌ها به فشار ضعیف ترانس متصل هستند و برق مجموعه را کنترل و توزیع می‌کنند. اغلب برای ساخت و طراحی تابلو برق صنعتی از این مورداستفاده می‌شود. طراحی قیمت سازنده تابلو برق صنعتی.


    ترمینال ریلی سایز 35


    • تابلو برق‌های نیمه اصلی

    در زیر مجموعه تابلوهای اصلی قرار دارند و از تابلو برق‌های اصلی تغذیه می‌کنند.

    • تابلو برق‌های فرعی

    تابلو برق‌های فرعی در توزیع و کنترل برق، روشنایی و پریزهای عمومی کاربرد دارند و از تابلوی اصلی تغذیه می‌کنند.

    • تابلوهای کشویی

    قیمت این نوع تابلو برق‌ها بسیار گران است و کاربرد آن‌ها کنترل بهتر موتورها است؛ به همین علت به صورت کشویی ساخته می‌شوند.

    • تابلو برق‌های فیکس

    این مدل از تابلو برق‌ها چند منظوره بوده و دارای درب شیشه‌ای هستند. طراحی قیمت سازنده تابلو برق صنعتی.

    • تابلو برق‌های مدولار

    انواع قطعات به صورت یک مدول در درون تابلو قرار می‌گیرند و با صفحه‌ای از جنس فلز از یک‌دیگر جدا خواهند شد. همچنین شایان ذکر است که این مدل همان مدل پیشرفته تابلوهای فیکس ایستاده است.

    • تابلو برق‌های مرکز قدرت

    تابلو برق مرکز پرقدرت در دسته‌بندی انواع توزیع‌کننده‌ها قرار دارد و همزمان می‌تواند منبع تغذیه چند تابلو برق دیگر را تأمین کند. شایان‌ذکر است که کلیدهای کار شده در این مدل تابلو برق به‌ صورت هوایی هستند. طراحی قیمت سازنده تابلو برق صنعتی.

    طراحی قیمت سازنده تابلو برق صنعتی
    آشنایی نحوه ساخت و طراحی تابلو برق صنعتی

    مراحل ساخت تابلو برق صنعتی به چه صورت است؟

    به ‌طور کلی یک تابلو برق نیاز به 6 مرحله اصلی دارد تا از ایده اولیه به یک محصول نهایی تبدیل شود. این 6 مرحله به ترتیب به شرح ذیل هستند:

    • طراحی نقشه ایزومتریک (Cubicle) و جانمایی (Layout)

    در مرحله اول بعد از صحبت و مذاکرات مربوطه و تهیه پیش‌نویس قرارداد کارشناس کارگاه ساخت تابلو برق از محل پروژه کارفرما بازدید می‌کند. بعد از بازدید، تمامی اطلاعات را به واحد طراحی و مهندسی ارجاع می‌دهد و در صورت توافق عقد قرارداد پروژه انجام خواهد شد و نقشه‌کشی انجام می‌شود. طراحی قیمت سازنده تابلو برق صنعتی.

    • جوشکاری و برش‌کاری تابلو برق

    پس از بررسی نقشه ارائه شده وقت آن می‌رسد که اقدام به برش‌کاری تابلو با استفاده از فولاد ضد زنگ برای بدنه تابلو کنند. توجه داشته باشید که ضخامت فولاد ضد زنگ بین 1 الی 2.5 میلی‌متر است و این اندازه با توجه به کاربردی که تابلو می‌خواهد ارائه دهد و محل نصب تابلو، انتخاب می‌شود. نکته قابل توجه این است که فرایند کارهای اولیه ساخت تابلو برق صنعتی کاری بسیار حساس بوده و از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

    • رنگ‌کاری بدنه جهت ساخت تابلو برق

    در مرحله رنگ‌کاری، بدنه تابلو برق آماده شده و وقت آن رسیده است که کارگران به رنگ‌کاری بدنه تابلو برق و پولیش بدنه بپردازند. نکته قابل‌توجه این است که برای کیفیت عالی محصول نهایی از انواع رنگ‌های پوششی الکترواستاتیک استفاده می‌شود که این کار به‌ تنهایی نیز شامل 4 مرحله است که این مراحل عبارت‌اند از:

        • چربی‌زدایی

    اولین مرحله برای رنگ‌کاری چربی‌زدایی است که با استفاده از انواع محلول‌های شیمیایی انجام می‌شود. توجه کنید که وجود چربی بر روی تابلو سبب افت کیفیت رنگ می‌شود. طراحی قیمت سازنده تابلو برق صنعتی.

        • زنگ‌زدایی

    در این مرحله با استفاده از فرزکاری یا سمباده هرگونه زنگ‌زده‌ای که بر روی بدنه تابلو برق وجود دارد پاک‌سازی می‌شود. شایان ‌ذکر است در صورتی ‌که حجم زنگ‌زدگی زیاد از حد معمول باشد، می‌توان به ‌اندازه کنترل شده از سولفوریک اسید استفاده کرد تا زنگ‌زدگی بدنه تابلو برق از بین برود.


    ترمینال ریلی سایز 4


        • فسفاته‌کاری

    در مرحله فسفاته‌کاری که مرحله سوم از فرایند رنگ‌کاری تابلو برق است، به کاهش احتمال زنگ‌زدگی در سطح فلز می‌پردازند. این کار برای جلوگیری از زنگ زدن فلز در آینده و گذر زمان انجام می‌شود.

        • عایق‌کاری

    در مرحله انتهایی فرایند رنگ‌کاری ساخت تابلو برق کارگران به عایق‌کاری بدنه تابلو برق می‌پردازند.

    • مونتاژکاری برای ساخت تابلو برق که شامل مونتاژ بدنه و اسکت می‌شود

    بعد از اتمام مراحل رنگ‌کاری تابلو وقت آن می‌رسد که کارگران شروع به اتصال اسکلت و بدنه کنند. همچنین باید قطعات متنوع و مختلف نگهدارنده را با هدف قرار گرفتن تجهیزات الکتریکی در داخل دستگاه، به کار بگیرند. طراحی قیمت سازنده تابلو برق صنعتی.

    • مونتاژ تجهیزات الکتریکی و سیم‌کشی

    در این مرحله تکنسین‌های متخصص شروع به مونتاژ کلیه تجهیزات الکتریکی و سیم‌کشی بین آن‌ها در درون تابلو می‌کنند. همچنین قطعات موردنیاز را در داخل محل از پیش تعیین شده نصب می‌کنند. این قطعات شامل رله، کنتاکتورها و دیگر موارد می‌شوند.

    • تست کیفیت نهایی محصول

    در این مرحله، فرایند ساخت تابلو برق تکمیل شده است و کارشناسان کنترل کیفیت باید با استفاده از پروتکل‌های از پیش تعیین شده به تست تکیفیت تابلو برق بپردازند. این تست کیفیت از بررسی ظاهری تابلو شروع می‌شود و به انجام آزمایش‌های داخل کارخانه ختم می‌شود و اگر بعد از بررسی کامل، تابلو از کیفیت معقول برخوردار بود، بسته‌بندی خواهد شد.

    طراحی قیمت سازنده تابلو برق صنعتی
    تست کیفیت تابلو برق، از مهم‌ترین مراحل ساخت و طراحی تابلو برق

    نتیجه‌گیری درمورد ساخت تابلو برق

    ساخت و طراحی تابلوهای برق نیاز به دانش کافی و تخصصی دارد. همچنین پیش از اقدام به طراحی و ساخت تابلو برق نیاز به یک متخصص است که تابلو برق موردنیاز را باتوجه‌به کارایی‌های لازم و موردنیاز مشخص کند. پس از طراحی و نقشه‌کشی تابلو برق موردنیاز باید 4 مرحله‌ اصلی انجام شوند.

    این مراحل عبارت‌اند از جوشکاری و برش‌کاری، رنگ‌کاری بدنه تابلو، مونتاژ کاری بدنه و اسکلت تابلو برق و مونتاژ تجهیزات الکتریکی و سیم‌کشی در درون تابلو برق. در نهایت بعد از اتمام تمامی این مراحل باید از محصول نهایی تولید شده تست کیفیت گرفته شود و در صورت صحت نتیجه محصول بسته‌بندی شده و به محل موردنظر ارسال شود.

    تماس با ردا صنعت09121834995

    در صورت نیاز به مشاوره رایگان و یا خرید با ردا صنعت تماس بگیرید. 

    طراحی قیمت سازنده تابلو برق صنعتی.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۳ رای

    1 دیدگاه دربارهٔ «هرآنچه که درباره ساخت تابلو برق باید بدانید»

    1. بازتاب: تابلو برق - ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان -ساخت انواع تابلو برق

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    preloader