لامپ smd

آشنایی با انواع لامپ smd

  • لامپ smd نوع خاصی از لامپ‌های LED هستند که قدرت بالا و سروصدای کمتر نسبت به لامپ‌های معمول ال‌ای‌دی دارند. همچنین این نوع لامپ که از فناوری smd استفاده می‌کند بدون سیم است. امروزه در ساخت لامپ ال‌ای‌دی به طور فزاینده‌ای از فناوری اس ام دی استفاده می‌شود.

    لامپ‌های اس ام دی دارای تراشه‌های فلزی کوچکی هستند که به طور مستقیم به بردهای مدار لحیم می‌شوند. همچنین لامپ smd از لحاظ مصرف انرژی در دسته بسیار کم‌مصرف قرار می‌گیرد و یک نورپردازی فوق‌العاده و استاندارد را ارائه می‌دهد. در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا شما را با انواع لامپ ال ای دی smd آشنا کنیم.

    آشنایی با انواع لامپ smd
    آشنایی با انواع لامپ smd

    نحوه نصب و لحیم ال‌ای‌دی‌‌های smd چگونه است؟

    تراشه‌های smd با لحیم‌کاری و استفاده از فناوری smt بر روی سطح برد مدارچاپی نصب می‌شوند. این کار به ال‌ای‌دی های pcb این اجازه را می‌دهد که بدون برش و یا سوراخ نمودن برد بر دو سمت برد مدار لحیم شوند.

    استفاده از این فناوری مزایایی دارد از جمله اینکه: تعداد قطعات مورداستفاده در این لامپ کاهش می‌یابد، امکان ساخت بردهای الکترونیکی فشرده‌تر فراهم می‌شود، همچنین به جهت استفاده از نیروی ماشین خودکار و اتومات زمان کار نیز به طور محسوسی کاهش می‌یابد.

    انواع ال‌ای‌دی smd بر اساس اندازه و سطح روشنایی

    انواع لامپ ال ای دی smd با اعدادی مشخص می‌شوند که به‌اندازه آنها و همچنین میزان سطح روشنایی آن¬ها مربوط می‌شوند. این اعداد بر حسب میلی‌متر اندازه‌گیری شده‌اند. در زیر انواع آنها را معرفی خواهیم کرد.

    • اولین نوع لامپ اس ام دی که به بازار آمد با علامت 3528 معرفی شد. این لامپ قدرتی بین 6 تا 8 لومن دارد. مصرف برق آن 0.20 وات است و نور آن کم و ضعیف است.
    • دومین نوع آن با علامت 5050 به بازار آمد. قدرت این لامپ بین 16 تا 22 لومن بوده و همچنین توان بالاتری نسبت به نوع قبلی دارد. این لامپ نور بیشتری دارد.
    • ال‌ای‌دی smd 5630 و 5730 دو نوع از انواع این لامپ هستند که نسبت به نمونه‌های قبل بسیار کم‌مصرف هستند ولی درعین‌حال روشنایی خوبی ارائه می‌دهند. به جهت این ویژگی‌ها محبوبیت بالایی بین مردم دارند.
    • لامپ اس ام دی 2835 و 3014 بسیار بادوام هستند و از نمونه‌های دیگر لامپ‌های ال‌ای‌دی smd طول عمر بیشتری دارند. علت دوام بالای این لامپ استفاده از یک هیت سینک داخل آن است که از گرم‌شدن زیاد لامپ جلوگیری می‌کند. این نوع اس ام دی هم برای مصارف روشنایی استفاده می‌شود وهم می‌تواند برای تزئینات مورداستفاده قرار گیرد.
    • لامپ ال‌ای‌دی با تراشه smd از لحاظ ابعاد متفاوت هستند. لامپ‌های اس ام دی مستطیل شکل هستند و طول آنها از 5.7 و عرض آنها از 5 میلی‌متر بیشتر نخواهد شد. میزان روشنایی یک لامپ smd بستگی به ابعاد تراشه دارد و هرچه این تراشه بزرگ‌تر باشد میزان نور لامپ بیشتر خواهد بود.
    انواع ال‌ای‌دی smd بر اساس اندازه و سطح روشنایی
    انواع ال‌ای‌دی smd بر اساس اندازه و سطح روشنایی

    انواع لامپ ال‌ای‌دی smd از لحاظ شکل ظاهری

    لامپ‌های ال‌ای‌دی smd مصارف مختلفی دارند و به همین جهت آن¬ها را در شکل‌های مختلفی تولید می‌کنند. از جمله در اشکال مهتابی، هالوژن سقفی smd، لامپ اس ام دی سقفی، نواری و لوستری، در این قسمت به طور مختصر این مدل‌ها را معرفی خواهیم کرد.

    مهتابی‌های ال‌ای‌دی smd

    مهتابی‌های اس ام دی بسیار کم‌مصرف هستند و شعاع نوری آنها بسیار بالاست. شاخص تفکیک رنگ این مهتابی بالای 80 است و به همین جهت اشیائی که در محدوده گسترش نور این مهتابی وجود دارند بسیار طبیعی و با رنگ اصلی خود دیده می‌شوند. این نوع مهتابی به جهت مصرف کم و نور مناسب برای مکان‌هایی که به نور زیاد و دائمی نیاز دارند مانند مراکز تجاری و حتی منازل شخصی بسیار کاربرد دارد.

    لامپ‌های LED اس ام دی نواری شکل

    شکل ظاهری این نوع لامپ smd نواری است و تعداد زیادی چراغ اس ام دی بر روی یک برد آهنی که به شکل یک نوار است در کنار یکدیگر قرار گرفته است. لامپ‌های اس ام دی به‌صورت تراشه‌های کوچک بر روی این برد قرار گرفته‌اند.

    چراغ ریسه ال ای دی
    چراغ ریسه ال ای دی

    هالوژن سقفی smd

    حتماً همه شما هالوژن‌های سقفی و یا چراغ‌های هالوژن که بر روی دیوارها در منازل مسکونی و بعضی از مراکز مانند نمایشگاه‌ها و مراکز خرید و غیره به کار برده شده است، دیده‌اید. هالوژن سقفی smd مصرف پایینی دارد. از هالوژن‌های سقفی می‌توان برای افزایش روشنایی و مصارف زیبایی استفاده کرد. گاهی هالوژن‌ها به‌عنوان یک نور تأکیدی برای بهتر دیده‌شدن بعضی از اشیاء مثلاً یک مجسمه گران‌قیمت، یک نقاشی دیدنی و حتی در بعضی بوتیک‌ها در ویترین برای افزایش نور اجناس به کار برده می‌شود.

    هالوژن‌های smd به جهت مصرف برق کم تا حدود 85 درصد مصرف برق را کاهش می‌دهند و به همین جهت است که روشن بودن زیاد آنها مانعی ندارد و می‌تواند به‌عنوان یک نور تأکیدی دائمی استفاده شود. همچنین هالوژن‌ها 360 درجه فضای اطراف را پوشش می‌دهند و به همین جهت در مراکز تجاری بزرگ بیشترین استفاده را دارند.


    ریسه اس ا م دی رنگی


    لامپ اس ام دی سقفی

    لامپ اس ام دی سقفی به شکل توکار و یا روکار در سقف نصب می‌شود. این نوع نورپردازی سقفی علاوه بر افزایش نور محیط زیبایی خیره‌کننده‌ای نیز در یک فضا ایجاد می‌کنند. اغلب افراد این نوع نورپردازی را تزئینی می‌دانند اما باید گفت لامپ سقفی smd طول عمر بالا و میزان نور قابل‌توجهی دارد.

    از این سبک نورپردازی علاوه بر منازل مسکونی می‌توان در محیط‌های تجاری و بر روی سقف کاذب نیز استفاده کرد. قیمت لامپ smd سقفی نسبت به نورپردازی با لامپ‌های دیگر مناسب است و به جهت طول عمر بالای این لامپ‌ها و قیمت مناسب اقبال به سمت این نوع نورپردازی سقفی افزایش‌یافته است.

    اس ام دی سقفی
    اس ام دی سقفی

    لامپ smd لوستر

    لامپ smd که برای استفاده در لوسترها کاربرد دارد علاوه بر مصرف کم¬تر برق نسبت به لامپ‌های لوستری قدیمی که از لامپ رشته‌ای استفاده می‌کردند، گستره نور بالاتری نیز دارد. اشیایی که در گستره این لوسترهای smd قرار می‌گیرند در رنگ‌های واقعی خود دیده می‌شوند و همان‌طور که گفتیم میزان گستره‌ای که توسط این لامپ‌ها روشن می‌شود به‌مراتب بیشتر و یکنواخت‌تر است.

    طیف رنگی ال‌ای‌دی های smd

    درگذشته لامپ‌های اس ام دی تنها در رنگ‌هایی مانند سفید و زرد تولید می‌شدند. کم‌کم به جهت استفاده روزافزون از لامپ‌های اس ام دی در مصارف مختلف تجاری و اداری و همچنین استفاده در جشن‌ها و مراسم به‌عنوان تزئینات طیف رنگی لامپ‌های اس ام دی افزایش یافت. امروزه لامپ‌های اس ام دی در رنگ‌های سفید، زرد، آبی، سبز و قرمز موجود هستند.

    از رنگ‌های زرد و سفید عموماً در مهتابی و لامپ‌های سقفی و هالوژن‌ها برای مصارف روشنایی استفاده می‌شود. از لامپ‌های رنگی مانند قرمز و آبی و سبز برای مصارف تزئینی و حتی در لامپ‌های سقفی به جهت ایجاد یک فضای آرام و زیبا استفاده می‌شود.

    طیف رنگی ال‌ای‌دی های smd
    طیف رنگی ال‌ای‌دی های smd

    مزایای استفاده از لامپ smd

    • شاید مهم‌ترین مزیت استفاده از این لامپ برای مصرف‌کنندگان مصرف پایین انرژی در آن¬ها باشد. در دنیای امروز و کاهش منابع انرژی همواره بر صرفه‌جویی در مصرف برق تاکید میشود. لامپ‌های کم‌مصرف ال‌ای‌دی در پاسخ به این نیاز تولید شده‌اند و تا 85 درصد نسبت به نمونه‌های قبلی لامپ‌های رشته‌ای در مصرف برق صرفه‌جویی می‌کنند.
    • دوام بالای لامپ‌های اس ام دی دومین مزیت استفاده از آنها در بین مصرف‌کنندگان است. علت دوام بالا استفاده از دستگاه‌های پیشرفته برای لحیم و نصب قطعات اس ام دی است و چون دخالت انسانی چندانی در این عملیات وجود ندارد؛ بنابراین درصد خطا پایین آمده و در نهایت عمر لامپ نیز افزایش می‌یابد.
    • این لامپ‌ها نسبت به لامپ‌های قبلی گستره نور با زاویه بالایی دارند و فضای بسیار بزرگ‌تری را می‌توانند روشن کنند؛ بنابراین استفاده از این لامپ‌ها در مراکز تجاری و اداری بزرگ بسیار به‌صرفه است. چون علاوه بر مصرف برق کم به تعداد کمتری از لامپ‌های smd برای روشن‌کردن فضا نیاز است. کمترین زاویه گستره نور این لامپ‌ها 120 درجه است و تا 360 درجه نیز گستره نور دارند.
    • سومین مزیت استفاده از لامپ smd دمای کم این لامپ‌ها و کلیه لامپ‌های ال‌ای‌دی به نسبت لامپ‌های رشته‌ای قبلی است. استفاده از هیت سینک داخل لامپ اس ام دی علاوه بر کاهش دما منجر به افزایش طول عمر لامپ می‌شود.
    • تولید این لامپ‌ها نسبت به نمونه‌های قبلی سرعت بیشتری دارد و علت آن استفاده از نیروی ماشین‌های جدید و کاهش استفاده از نیروی انسانی است. افزایش سرعت تولید علاوه بر کاهش حجم کار نیروهای انسانی می‌تواند به مقدار بسیار زیادتری از لامپ‌ها را تولید و به بازار بفرستد و همین امر منجر به دسترسی ساده و قیمت مناسب این لامپ‌ها می‌شود.
    مزایای استفاده از لامپ‌های ال‌ای‌دی smd
    مزایای استفاده از لامپ‌های ال‌ای‌دی smd

    جمع‌بندی لامپ smd

    فناوری جدید LED در تولید لامپ‌های روشنایی تحول عظیمی در صنعت تولید لامپ ایجاد کرده است. لامپ‌های ال‌ای‌دی با مصرف برق بسیار کم و گستره نوری بالا و تولید گسترده روزبه‌روز پیشرفته‌تر و پرمصرف‌تر می‌شود.

    لامپ smd یکی از فناوری‌های جدید لامپ‌های ال‌ای‌دی است که به‌مراتب نسبت به نمونه‌های قبلی لامپ ال‌ای‌دی باصرفه‌تر و کم‌مصرف‌تر است و روزبه‌روز بر استفاده از آن در مراکز مختلف تجاری و اداری و مناطق مسکونی افزوده می‌شود. مزایای استفاده و انواع این لامپ را در این مقاله به‌اختصار بیان کردیم. شما می¬توانید برای استفاده از این خدمات از سایت ما دیدن کنید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    2 دیدگاه دربارهٔ «آشنایی با انواع لامپ smd»

    1. بازتاب: پروژکتور - ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان

    2. بازتاب: جت لایت چیست - ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    preloader