چراغ ریلی از بهترین ابزارها برای نوربخشی به فضا است. این محصول با کاربردهای متعدد خود، توانسته در محیطهای گوناگون از جمله فروشگاهها، نمایشگاهها و حتی درون خانهها جایگاهی برجسته کسب کند. با استفاده از این چراغها، قادر خواهید بود زاویه تابش نور و شکل آن را تنظیم کنید و به محیط یا محصول جلوهای دو چندان ببخشید. قیمت چراغ ریلی با توجه به کاربردهای آن، بسیار مناسب است؛ پس اگر شما هم به آشنایی بیشتر با این چراغ علاقهمند شدید، خواندن این مقاله را از دست ندهید.
اجزای چراغ ریلی
چراغ ریلی برای نورپردازی نیاز به کنار هم قرار گرفتن قطعات مختلفی دارد که هرکدام از آنها کار متفاوتی را انجام میدهند:
- لامپ ریلی
- ریل چراغ
- پایه چراغ
لامپ ریلی
در چراغهای ریلی میتوان از لامپهای متنوعی استفاده کرد؛ لامپهای LED, SMD, SOB و لامپهای رشتهای از این جمله هستند که هر کدام کاربردهای متفاوتی دارند. لامپ LED بیشتر بهعنوان نورپرداز نقطهای به کار میرود و استفاده از آن خیلی معمول نیست؛ اما ممکن است شما آن را در یک نمایشگاه نقاشی برای نورپردازی به تابلوها مشاهده کنید. تهیه لامپ LED برای استفاده در چراغ ریلی میتواند از لحاظ اقتصادی به صرفه باشد؛ زیرا برق کمتری مصرف میکند.
چراغهای 30 واتی و لامپ SMD
یک نمونه مناسب از این نوع، چراغ ریلی 30 وات است. شما با خرید چراغ ریلی 30 وات هدررفت کمتری را مشاهده میکنید. لامپ SMD نیز دارای دایره روشنایی وسیعتری است و میتواند نور بیشتری به محیط ببخشد؛ از این رو برای استفاده در منزل، انتخاب مناسبی به نظر میرسد. لامپ SOB هم درون خود رفلکتور دارد و سبب بازتاباندن نور میشود. نوری که از این لامپ به اشیا میتابد، سایههای لبهتیز به وجود میآورد. از دیگر نکات مهم درباره لامپ ریلی، توجه به رنگ نور آن است.
معمولا از دو رنگ زرد و سفید برای نورپردازی توسط این چراغ استفاده میشود. حال در برخی مواقع این دو رنگ به صورت ترکیبی به کار میروند و در بعضی موارد نیز با توجه به محیط مدنظر رنگ لامپ را انتخاب میکنند؛ بهعنوان مثال، برای نورپردازی به محصولی همچون طلا و جواهر، استفاده از رنگ زرد پیشنهاد میشود. رنگ زرد محیط را نزدیکتر به رنگ واقعی آن نشان میدهد. از رنگ سفید نیز میتوان در بیمارستانها، داروخانهها و فضاهای بهداشتی و درمانی که تمیزی و نظافت آنها اهمیت دارد، استفاده کرد.
اهمیت بالای تنظیم لامپها
تنظیم لامپها در هنگام نصب نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. در زمان نصب چراغ، باید به شدت تابش و زاویه آن توجه داشته باشید و آن را متناسب با وسعت روشنایی مدنظر خود تنظیم کنید. برای رسیدن به دایره روشنایی موردنیاز محصول، میتوانید از یک رفلکتور برای بازتاباندن نور چراغ ریلی به سوژه استفاده کنید.
از آنجایی که این چراغ کاربردی غالبا تجاری و تبلیغاتی دارد، باید هنگام خرید لامپ آن به عدد CRI دقت داشته باشید. این شاخص میزان تطابق رنگ اشیا هنگام تابش نور یک لامپ با رنگ آنها هنگام تابش نور خورشید را اعلام میکند. به هر میزان که عدد CRI در یک لامپ بالاتر باشد، رنگی حقیقیتر از یک شی را به ما نشان میدهد که نزدیکتر به رنگ آن زیر نور خورشید است.
ریل چراغ
ریل چراغ ریلی همانطور که از نامش پیداست، باعث تمایز این نوع چراغ از چراغهای دیگر میشود. این قسمت، وطیفه اتصال چراغها به یکدیگر را ایفا میکند و در اشکال و سایزهای گوناگون با متریالهای مختلف در بازار موجود است و شرکتهای زیادی اقدام به ساخت و فروش چراغ ریلی میکنند.
شما میتوانید متناسب با موارد استفاده از چراغ، شکل موردنظر خود را خریداری کنید. ریل این چراغ در اشکالی همچون L,X و T در بازار عرضه میشود و چگونگی چینش چراغها را تعیین میکند. پایههای چراغ ریلی بر ریل آن قرار میگیرند و امکان حرکت به اطراف را دارند.
پایه چراغ
همانطور که پیش از این گفته شد، چراغها برای متصل شدن به ریل، به پایه نیازمندند. با نصب پایه بر چراغ، امکان تغییر دادن جهت لامپها فراهم میشود و شما میتوانید با چرخاندن لامپ در جهات مختلف، نور دلخواه خود را ایجاد کنید. این پایهها در رنگهای متنوع ساخته شدهاند و با انتخاب پایهای همرنگ با چراغ و ریل، میتوان به زیبایی محیط افزود.
چراغ ریلی چگونه کار میکند؟
همه با میزان اهمیت نورپردازی در مکانهای مختلف آشنا هستیم. یک نورپردازی خوب و چشمنواز سبب میشود تا مخاطبان بیشتری جذب محصول شوند و اقدام به خرید آن بکنند. همچنین در منازل مسکونی نیز نورپردازی مناسب باعث زیبایی آنها میشود و حتی میتوان ابعاد خانه را در نظر دیگران با استفاده از نورپردازی تغییر داد و به این ترتیب یک خانه کوچک را بزرگ به نظر رساند.
چراغ ریلی یک ابزار بهصرفه نورپردازی است؛ چراکه با نصبی آسان، بیشترین و بهترین میزان نورپردازی را برای ما به ارمغان میآورد. چراغهای ریلی برای عملکرد خود نیازی به سیمکشی پیچیده ندارند؛ بلکه صرفا با سیمکشی داخلی ریل، انرژی موردنیاز خود را تامین میکنند.
این چراغها بنابر مکان استفاده، قابلیت نصب بر دیوار، سقف و زمین را دارند و میتوان زاویه و جایگاه لامپها را به صورت دستی در ریل تنظیم کرد. همچنین باید به اندازه ریل و تناسب آن با تعداد لامپها دقت داشت و ریلی را انتخاب کرد که لامپها با تراکم مناسب به آن متصل شوند که نتیجه خوبی را ارائه دهد.
انواع چراغ ریلی
انواع چراغ ریلی هم اکنون در بازار قابل دسترسی هستند که ما در این مقاله به آنها میپردازیم:
- چراغ ریلی سقفی
- هالوژن ریلی
- چراغ ریلی زمینی
- چراغ ریلی دیواری
چراغهای ریلی سقفی
این چراغها به وسیله اتصالات خاص خود به سقف نصب میشوند و نورپردازی از بالا انجام میگیرد. این نوع از چراغ، بیشتر برای محیطهای پرتردد کاربرد دارد؛ بنابراین چراغ ریلی سقفی میتواند انتخاب مناسبی برای استفاده در موزهها، نمایشگاهها، فروشگاهها، بوتیکها و جواهرفروشیها باشد.
همچنین کاربرد آنها در پذیرایی و آشپزخانههای منازل میتواند نمایی جذاب خلق کند. اگر شما تا به حال به تماشای تئاتر رفته باشید، میتوانید این چراغها را در صحنه نمایش که برای نورپردازی صحنه استفاده شده، مشاهده کنید. به طور کلی این نوع از چراغهای ریلی، پرکاربردترین آنها است.
چراغهای ریلی زمینی
استفاده از این نوع از چراغ ریلی در نورپردازیها متداول نیست و به ندرت میتوانید مکانی را ببینید که برای نوربخشی به فضا، از این مدل استفاده کرده باشد؛ چراکه بر زمین نصب میشوند و ممکن است مشکلاتی را برای تردد در آن مکان ایجاد کند.
چراغهای ریلی دیواری
این نوع چراغ نیز استفاده محدودی دارد؛ چراکه بر دیوار نصب و دایره روشنایی آن به این ترتیب محدود میشود و از قدرت نورپردازی بالایی برخوردار نیست. اگر هم بخواهید زاویه لامپها را تغییر بدهید، احتمال دارد باعث آزار چشم بینندگان شود.
هالوژن ریلی
این چراغ از تعدادی هالوژن تشکیل شده است که مانند دیگر نمونههای آن، بر ریل نصب میشوند. هالوژن ریلی نور را به صورت مساوی و یکنواخت پخش و از تراکم آزاردهنده نور در یک مکان جلوگیری میکند. لامپهای هالوژن به گونهای ساخته شدهاند که انرژی کمتری را مصرف و در هزینه برق صرفهجویی میکنند.
بنابراین میتوانند در میان انواع چراغهای ریلی، انتخاب مناسبی برای نصب در منزل یا محل کار شما باشند. همچنین پیشنهاد میکنیم در محیطهایی که به نورپردازی دائمی نیاز است، از این نوع چراغ استفاده کنید. قیمت چراغ ریلی در این نوع، به دلیل لامپهای بهکاررفته در آن کمتر است.
مزایای چراغهای ریلی
چراغهای ریلی امروزه به وفور در مکانهای مختلف یافت میشوند و مزایای فراوانی دارند که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
- با استفاده از چراغ ریلی، قادر خواهید بود به هر نحوهای که میپسندید، به فضا نورافشانی کنید. این چراغها به دلیل انعطاف بالایی که در تنظیم نور خود دارند، دارای موارد کاربرد گستردهای هستند و حتی با بهرهگیری از آنها در یک محیط نمایشگاهی یا تجاری میتوان برای هر محصول نورپردازی منحصربهفردی خلق کرد که بر جذابیت آن بیفزاید.
- جابهجایی چراغها بر روی ریل نیز از دیگر مزایای آنها به شمار میآید. با این کار میتوانید به صورت 360 درجه، نور را در محیط پراکنده کنید یا بهح الت متمرکز بر موضع دلخواه بتابانید.
- این چراغها قابلیت نصب بر سطوح مختلف را دارند و به تناسب مکان و سوژه، در جایگاههای متفاوت قرار میگیرند.
- چراغ ریلی مثل دیگر چراغها نیاز به سیمکشی جداگانه ندارد؛ بلکه تنها با یکبار سیمکشی به ریل آن، تمام لامپها قادر به تغذیه از منبع برق هستند.
- مهمترین مزیت آن را میتوان وزن سبک و نصب آسان آن دانست. شما به راحتی و بدون نیاز به تجهیزات خاصی، میتوانید به اتصال قطعات به یکدیگر و نصب آنها بر محل موردنظر اقدام کنید.
- با استفاده از چراغهای ریلی هالوژندار مصرف برق شما به شدت کاهش مییابد؛ چراکه هالوژنها با کمترین مصرف انرژی، نور زیادی را از خود منتشر میکنند.
- از آنجایی که چراغ ریلی به صورت روکار نصب میشود، به راحتی از محل نصبشده جدا میشود و شما میتوانید تا مدتها از آن در مکانهای مختلف استفاده کنید.
جمعبندی
چراغ ریلی به عنوان یکی از پرطرفدارترین ابزارهای نورپردازی شناخته میشود. این چراغ با انعطافپذیری و نورپردازی متنوع، دارای فواید فراوانی جهت استفاده در محیطهای تجاری و اقتصادی و حتی خانگی است. اگر شما هم قصد دارید با نورپردازی فصای پیرامون خود، به نوری دلچسب دست پیدا کنید، این چراغ میتواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. با جستوجو در سایتهای فروش چراغهای ریلی و تجهیزات آن، میتوانید محصول موردنظر خود را بیابید.