انواع سنسور دوزینگ پمپ

انواع سنسور دوزینگ پمپ

  • آشنایی با انواع سنسور دوزینگ پمپ

    سنسور دوزینگ پمپ به وسیله‌ای گفته می‌شود که دز مواد مختلف در دوزینگ پمپ را اندازه می‌گیرد. در واقع دوزینگ پمپ دستگاهی است که میزان مشخصی از یک سیال را تزریق کرده یا انتقال می‌دهد. برای اندازه‌گیری دقیق سیالات در هنگام تزریق یا انتقال از تجهیزی به نام سنسور استفاده می‌شود. البته باید به این نکته اشاره کرد که سنسور‌های دوزینگ پمپ دارای انواع مختلفی هستند. این مقاله هر آنچه را که شما درباره انواع سنسور دوزینگ پمپ باید بدانید به طور کامل و اساسی توضیح می‌دهد.

    بررسی سنسور دوزینگ پمپ و انواع آن
    بررسی سنسور دوزینگ پمپ و انواع آن

    بررسی انواع سنسور دوزینگ پمپ

    همان طور که در بالا نیز به آن اشاره کردیم سنسور‌ دوزینگ پمپ دارای انواع مختلفی است که آشنایی با آن‌ها به متقاضیان کمک خواهد کرد تا خرید خوبی را تجربه کنند. در واقع سنسور برای تزریق یا انتقال مقدار مناسب سیالات اطلاعاتی همچون میزان رسوب، کلر و PH را از سیستم دریافت کرده و آن را در قالب دستور‌العملی به دوزینگ پمپ می‌فرستد. مواردی که در ادامه به آن‌ها اشاره شده‌است انواع سنسور دوزینگ پمپ را که بیشتر رایج هستند، به طور کامل و اساسی توضیح می‌دهد.

    فلومتر

    یکی از سنسور‌هایی که در دستگاه دوزینگ پمپ به کار می‌رود، فلومتر است. این تجهیز سرعت و جریان مایعاتی را که درون لوله در حال گردش است اندازه می‌گیرد.

    جهت خرید و دریافت لیست قیمت انواع سنسورهای دوزینگ پمپ می‌توانید همین حالا با کارشناسان فروش و پشتیبانی ما در ردا صنعت تماس حاصل فرمایید.

    سنسور پی اچ

    سنسور PH همان طور که از نام آن پیدا است برای اندازه‌گیری میزان اسیدی و قلیایی بودن مایعات مختلف به کار می‌رود. به عبارتی با استفاده از این سنسور می‌توان بسیاری از مشکلاتی را که اسیدی بودن سیالات مختلف ایجاد می‌کنند، رفع کرد.

    سنسورPH دوزینگ پمپ
    سنسورPH دوزینگ پمپ
    سنسور ORP

    سنسور OPR برای اندازه‌گیری میزان توانایی آب برای اکسید یا نابودی سم‌ها اندازه‌گیری می‌شود. همچنین در این سنسور مقدار مواد اکسیدکننده به صورت میلی ولت مثبت و مقدار مواد اکسیدشونده به صورت میلی ولت منفی نمایش داده می‌شوند. در صورتی که مقدار آلاینده‌ها و مواد اکسیدکننده در سیالات مختلف با یکدیگر برابری داشته باشند این سنسور مقدار صفر را نمایش خواهد داد.

    انواع سنسور دوزینگ پمپ
    انواع سنسور دوزینگ پمپ
    سنسور ای سی

    بررسی میزان رسانایی الکتریکی آب یکی از موارد مهمی است که در دوزینگ‌های پمپ باید انجام شود. به همین منظور از قطعه‌ای به نام سنسور EC استفاده می‌شود. این سنسور به عنوان یکی از انواع سنسور دوزینگ پمپ میزان سختی آب را اندازه گرفته و بر روی صفحه نمایش خود نشان می‌دهد. در واقع سنسور‌های ای سی میزان املاح معدنی مانند نمک را اندازه گرفته و در صورت افزایش میزان آن‌ها، پیغامی را بر روی خود نمایش می‌دهند.

    زمانی که میزان ناخالصی‌های درون سیالات زیاد شود، یون‌ها با حرکت بر روی یکدیگر اثرات منفی از خود بر جای می‌گذارند که باعث کاهش رسانایی آب می‌شود. به همین دلیل این سنسور در صورت مشاهده چنین مواردی پیغام خطایی را بر روی خود نشان خواهد داد.

    Level switch

    از آنجایی که هر مخزنی با توجه به ارتفاع خود مقدار مشخصی سیال را در خود جای می‌دهد، باید با استفاده از این نوع سنسور میزان ارتفاع مایعات را اندازه‌گیری کرد. این سنسور‌ها با قطع ‌و‌ وصل کردن جریان ورودی و خروجی میزان مناسبی از سیال را به مخزن هدایت می‌کنند. در واقع این نوع سنسور‌ها به عنوان یک کلید عمل کرده که کنترل میزان مایع ورودی و خروجی از مخزن را بر عهده دارند و دارای انواع مختلفی همچون ارتعاشی، رسانایی، نوری، تشعشعی، شناوری، خازنی و پاروی چرخان هستند.

    سنسور  Fluorometer

    سبزینه یا کلروفیل در سیالات مختلف به میزان متفاوتی وجود دارند که باید به دقت بررسی شود. در واقع در دستگاه دوزینگ پمپ نوعی سنسور به نام Fluorometer وجود دارد که میزان این دو ماده را اندازه‌گیری می‌کند. این سنسور دارای خاصیت فلوئورسانس است که به کمک آن فرآیند اندازه‌گیری را انجام می‌دهد.

    سنسور  Corrosion

    سنسور Corrosion یکی از انواع سنسور دوزینگ پمپ است که از آن برای اندازه‌گیری میزان خوردگی سیستم انتقال آب استفاده می‌شود. البته باید به این نکته اشاره کرد که این سنسور از راه‌های مختلفی میزان خوردگی را در این سیستم‌ها اندازه گیری می‌کنند. مواردی که در ادامه به بررسی آن‌ها پرداخته شده است تمام راه‌های اندازه‌گیری میزان خوردگی را در سیستم‌های مختلف ارزیابی می‌کند.

    نحوه عملکرد سنسور Corrosion
    نحوه عملکرد سنسور Corrosion

    کوپن‌های خوردگی

    کوپن‌های خوردگی که برای اندازه‌گیری میزان خوردگی سیستم انتقال آب استفاده می‌شوند به صورت نوری، دیسکی و غیره در بازار وجود دارند. نحوه نصب این کوپن‌ها درون دوزینگ پمپ بسیار آسان بوده و یکی از راه‌های آن، نصب کوپن بر روی پایه نگهدارنده و قرار دادن آن درون لوله یا مخزن است. از مزایای تجهیز فوق این است که قابلیت تشخیص انواع خوردگی را داشته و هیچ محدودیتی برای آن وجود ندارد.

    پراب مقاومت الکتریکی

    پراب مقاومت الکتریکی که به کوپن‌های اتوماتیک نیز معروف هستند، یکی از بهترین گزینه‌ها برای تشخیص میزان خوردگی لوله‌ها و مخازن مختلف به حساب می‌آیند. به عبارتی متقاضیان با استفاده از این محصول می‌توانند قبل از هر آسیب جدی به صورت سریع و صحیح محل خوردگی و میزان آن را بررسی کنند. البته این پراب‌ها برای اندازه‌گیری میزان خوردگی تغییرات مقاومت الکتریکی را نسبت به قطعه اولیه مدنظر قرار می‌دهند. یکی از مزایای پراب مقاومت الکتریکی نسبت به کوپن‌های خوردگی نحوه عملکرد آسان و سریع آن‌ها است.

    قابلیت این پراب‌ها به قدری زیاد است که در مواقع کمی نمی‌توان محل خوردگی و میزان آن را تشخیص داد. همچنین باید به این نکته اشاره کرد که در سیستم‌های تزریق مواد شیمیایی برای افزایش ایمنی و بهره‌وری ایده‌آل‌تر به طور همزمان از کوپن‌های خوردگی و پراب مقاومت الکتریکی استفاده می‌شود. در این سیستم به دلیل استفاده همزمان از دو سنسور مختلف در حالت کلی ۴ پورت وجود دارد که ۲ تای آن‌ها برای نصب کوپن‌های خوردگی و ۲ عدد دیگر برای نصب پراب مقاومت الکتریکی هستند.

     کلام آخر

    در این مقاله سعی شد تمام آنچه را که درباره انواع سنسور دوزینگ پمپ باید بدانید، به طور کامل توضیح دهیم. مخاطب با مطالعه این مطلب باید از این موضوع آگاهی داشته باشد که سیستم‌های انتقال آب در طول فرآیند جابه‌جایی دچار تغییراتی می‌شوند. به همین دلیل باید دائما توسط تجهیزاتی ارزیابی شوند که به آن‌ها سنسور می‌گویند. سنسور‌های دوزینگ پمپ دارای انواع مختلفی هستند که از میان آن‌ها می‌توان به مواردی همچون فلومتر، سنسور PH، سنسور EC، سنسور ORP و بسیاری از موارد دیگر اشاره کرد.

    هر یک از انواع سنسور دوزینگ موارد مختلفی را بررسی می‌کنند که شامل میزان خوردگی، ارتفاع مایعات، سرعت و جریان مایعات درون لوله، اسیدی و قلیایی و غیره هستند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    preloader