چراغ هالوژن

معرفی انواع چراغ هالوژن

  • از زمانی که لامپ برای روشنایی بخشیدن به شب اختراع شد، تحول عظیمی در زندگی انسان رخ داد؛ به صورتی که در حال حاضر زندگی بدون لامپ و برق تقریباً غیرممکن است. نسل اول لامپ‌ها برق زیادی مصرف می‌کردند و استفاده از آن‌ها برای بشر به‌صرفه نبود. از آن زمان تا به امروز مهندسان تلاش زیادی برای تولید لامپ‌های کم‌مصرف کردند. چراغ هالوژن حاصل یکی از تلاش‌های مهندسان است. در این مقاله با مزایا، معایب و انواع این لامپ کم‌مصرف آشنا خواهیم شد.

    چراغ هالوژن (Halogen lamps) چیست؟

    چراغ هالوژن در زیرگروه لامپ‌های رشته‌ای قرار می‌گیرد و از رشته‌های تنگستن، گازهای فشرده خنثی و گازهای هالوژنی مانند ید و برم ساخته‌شده است. وقتی‌که این لامپ‌ها را به برق متصل می‌کنیم، گازهای هالوژن واکنش نشان داده و محفظه درون لامپ را گرم می‌کنند.

    گرمای درون محفظه لامپ، رشته سیم تنگستن را داغ می‌کند و از آن یک نور سفیدرنگ که همان نور لامپ است، ساطع می‌شود. تنگستن به دلیل گرمای زیاد محفظه لامپ بخار می‌شود؛ اما مجدداً روی رشته سیم درون محفظه تقطیر می‌شود. برای همین چراغ‌های هالوژن طول عمر بالایی دارند.

    Halogen lamps گرمای بیشتری نسبت به سایر لامپ‌ها مثل لامپ التهابی ایجاد می‌کنند؛ به همین دلیل برای لامپ‌های هالوژنی 2 محفظه تعبیه کرده‌اند. علاوه بر این در لامپ‌های التهابی بخار تنگستن مستقیماً روی محفظه اول یا همان حباب لامپ قرار می‌گیرد و ظاهری زشت به لامپ می‌دهد. در لامپ‌های هالوژن بخار تنگستن در محفظه دوم باقی می‌ماند و ظاهر لامپ به‌مرورزمان تغییری نمی‌کند.

    به دلیل دمای بالای درون لامپ‌های Halogen، از شیشه‌های با دمای ذوب بالا مثل کوارتز برای محفظه تنگستن و آلومینوسیلیکا برای ساخت حباب آن‌ها استفاده می‌شود. قبل از اشاره به کاربردهای این لامپ‌های کم‌مصرف لازم است کمی درباره تکنولوژی ساخت این نوع لامپ توضیح دهیم.

    چراغ ریلی یکی از انواع لامپ‌های هالوژنی

    انواع چراغ هالوژن ازنظر تکنولوژی

    به‌طورکلی چراغ هالوژن بعد از ساخت به سه دسته لامپ‌های LED، لامپ‌های COB و لامپ‌های SMD تقسیم می‌شود.

    لامپ‌های هالوژنی LED

    این چراغ‌ها از قرار گرفتن تعداد زیادی دیودهای نورافشان در کنار یکدیگر تشکیل‌شده‌اند. هر چه تعداد دیودهای قرارگرفته در کنار یکدیگر بیشتر باشند، نور بیشتری در لامپ ایجاد می‌شود. لامپ‌های LED نور مناسب و باکیفیتی تولید می‌کنند و درعین‌حال برق کمی مصرف می‌کنند. از مزایای این نوع لامپ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • ایجاد نکردن اشعه مضر مادون‌قرمز و فرابنفش
    • تولید گرمای اندک
    • روشنایی و نورپردازی بالا
    • مناسب برای استفاده در دکوراسیون

    لامپ‌های هالوژنی COB

    لامپ‌های COB یکی از انواع چراغ هالوژن هستند که از تعدادی چیپ الکترونیکی که روی یک بُرد نصب‌شده‌، ساخته‌شده‌اند. سی اُ بی طول عمر بالایی دارد و برق بسیار کمی مصرف می‌کند. به همین دلیل بهترین گزینه برای تزئینات و دکوراسیون‌ها هستند.

    لامپ‌های هالوژنی SMD

    لامپ‌های SMD از چندین چیپ الکترونیکی ساخته‌شده‌اند و با سیم نازکی به هم متصل شده‌اند. این نوع لامپ‌های هالوژنی مانند لامپ‌های LED نور بسیار بالا و گرمای بسیار پایینی تولید می‌کنند. از این لامپ‌ها بیشتر برای تجهیزات نورپردازی و دکوراسیون استفاده می‌کنند.

    چراغ پنلی یکی دیگر از انواع لامپ‌های هالوژنی

    انواع چراغ هالوژن ازنظر شکل و کارکرد

    چراغ هالوژن ازنظر شکل ظاهری و کارکرد نیز به چند دسته مختلف تقسیم می‌شود. برخی از این نوع چراغ‌ها عبارت‌اند از:

    هالوژن پنلی

    چراغ هالوژن پنلی به‌صورت هالوژن توکار و هالوژن روکار و در رنگ‌های سفید و آفتابی تولید می‌شوند. از این لامپ‌ها در فروشگاه‌ها، مراکز درمانی، دکوراسیون‌ داخلی، مراکز اداری، ویترین‌ها، گالری‌ها، آسانسور‌ها و هتل‌ها استفاده می‌شود. به‌طورکلی این نوع چراغ بین 34 هزار تومان تا 1 میلیون 700 هزار تومان قیمت‌گذاری شده است. بسته به نوع برند لامپ، کیفیت آن و موارد دیگر قیمت‌ها متفاوت هستند.

    چراغ هالوژن ریلی

    هالوژن ریلی یکی از انواع لامپ‌های هالوژنی است که به‌صورت یک سیستم ریلی روشنایی طراحی‌شده است. این لامپ‌ها را می‌توان روی زمین، سقف، دیوار و سایر سطوح نصب کرد و زاویه هر لامپ را نیز می‌توان تعیین کرد. از این چراغ‌ها در فروشگاه‌ها، استدیوهای عکاسی و غیره می‌توان استفاده کرد. این چراغ‌ها حدوداً 150 هزار تومان تا 1 میلیون تومان قیمت‌گذاری شده‌اند.

    هالوژن ضد آب

    از هالوژن ضد آب در استخرها، سونا، حمام و مکان‌هایی که رطوبت بالایی وجود دارد، استفاده می‌شود.

    چراغ هالوژن سقفی

    هالوژن سقفی نیز به دو صورت هالوژن توکار و هالوژن روکار تولید می‌شود. این چراغ‌ها بیشترین استفاده را در دکوراسیون داخلی منازل دارند. قیمت هالوژن سقفی در وب‌سایت‌های مختلف یک دامنه قیمت گسترده و متنوع دارد. برای اطلاع دقیق از قیمت هالوژن سقفی می‌توانید با متخصصان ما تماس برقرار کنید.

    چراغ ضد آب نوعی لامپ هالوژنی

    کاربرد چراغ هالوژن

    این لامپ‌ها به دلیل مصرف کم، نور مناسب و رنگی کاربردهای مختلفی دارند. برخی از کاربردهای چراغ هالوژن عبارت‌اند از:

    • چراغ خودروها
    • طراحی داخلی و دکوراسیون منازل
    • فروشگاه‌های بزرگ برای کاهش مصرف برق و روشنایی بیشتر
    • طلافروشی‌ها برای بهره بردن از نور مناسب این نوع لامپ

    مزایا و معایب لامپ‌های هالوژنی

    لامپ‌های هالوژنی مانند سایر اختراعات بشر علاوه بر داشتن مزایای بسیار معایبی نیز دارند. برخی از مزایای چراغ هالوژن عبارت‌اند از:

    کیفیت بالای نور و رنگ

    لامپ‌های Haloge به‌صورت رنگی و غیر رنگی ساخته می‌شوند. این لامپ‌ها از نورپردازی بسیار مناسبی برخوردار هستند و نور را به‌صورت یکنواخت در محیط پخش می‌کنند.

    اندازه کوچک

    لامپ‌های هالوژنی نسبت به سایر لامپ‌ها ابعاد کوچک‌تری دارند و همین اندازه کوچک باعث می‌شود کاربردهای متنوعی نیز داشته باشند. برای مثال از این نوع لامپ‌ها برای ساخت پروژکتور استفاده می‌کنند.

    تنظیم نور

    چراغ هالوژن به شما امکان می‌دهد بدون خاموش یا روشن کردن لامپ‌ها، میزان نور ورودی آن‌ها را تنظیم کنید.


    هالوژن RGBW


    هزینه مقرون‌به‌صرفه

    لامپ‌های هالوژن مصرف کمتری نسبت به سایر لامپ‌های موجود در بازار دارند. علاوه بر این کیفیت نور آن‌ها باعث می‌شود به چراغ‌های کمتری برای روشن کردن محیط نیاز داشته باشید. مصرف کم و کیفیت نور بالا هزینه‌های برق منزل، شرکت، فروشگاه و غیره شما را کاهش می‌دهد.

    از معایب این نوع لامپ‌ها به دو مورد زیر می‌توان اشاره کرد:

    حساسیت لامپ هالوژن

    Halogen lamps به روغن یا چربی که روی سطح آن‌ها قرار می‌گیرد بسیار حساس هستند؛ به همین دلیل چربی روی این لامپ می‌تواند عمر آن را کاهش دهد.

    گاز سمی هالوژن

    همان‌طور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، از گازهای هالوژن مانند ید و برم در ساخت این نوع لامپ استفاده می‌شود. گازهای هالوژنی ازجمله گازهای سمی و خطرناک هستند. در صورت شکستن محفظه لامپ این گازها می‌توانند افراد را مسموم کنند. لذا در صورت شکستن چراغ هالوژن به‌هیچ‌عنوان به آن دست نزنید.

    چراغ سقفی، یک لامپ هالوژنی

    نتیجه‌گیری مقاله چراغ هالوژن

    همان‌طور که در مقاله اشاره کردیم، چراغ هالوژن مزایای بسیاری دارد. این لامپ‌ها برق کمی مصرف می‌کنند، طول عمر بالایی دارند، نور را با کیفیت بسیار بالایی پخش می‌کنند، رنگ‌های مختلفی دارند و غیره. یکی از عیوب این چراغ‌ها سمی بودن گاز هالوژن موجود در آن‌هاست. لامپ‌های Haloge را نباید به‌هیچ‌عنوان در دسترس کودکان قرار داده و پس از خراب شدن نیز باید آن‌ها در زباله‌های خطرناک قرار دهید.

    امروزه از این لامپ‌ها برای دکوراسیون، تزئینات و پروژه‌های بزرگ نورپردازی استفاده می‌کنند؛ زیرا بسیار مقرون‌به‌صرفه و کم‌مصرف هستند. علاوه بر این به دلیل کیفیت بالایی که در نورپردازی دارند، در فروشگاه‌های بزرگ و طلافروشی‌ها برای ترغیب مشتریان به خرید از این نوع لامپ استفاده می‌شود. این لامپ‌ها ازلحاظ تکنولوژی ساخت و شکل ظاهری به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که در مقاله به آن اشاره کردیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

    هالوژن پنلی

    ، هالوژن ریلی، هالوژن ضد آب، هالوژن سقفی، هالوژن روکار، هالوژن توکار، قیمت هالوژن سقفی، قیمت هالوژن، فروش هالوژن، بهترین هالوژن، هالوژن چبست؟، انواع هالوژن چراغ‌هالوژن سقفی قیمت لامپ هالوژن سقفی قیمت لامپ هالوژن هالوژن سقفی مربعی لامپ هالوژن ۷ وات دیجی کالا چراغ‌هالوژن تمام کریستال بهترین لامپ هالوژن سقفی چراغ‌هالوژن smd  جدیدترین هالوژن سقفی توکار قیمت هالوژن سقفی کریستالی قیمت لامپ هالوژن سقفی توکار هالوژن سقفی مدرن هالوژن سقفی cob انواع هالوژن سقفی قیمت لامپ هالوژن سقفی دیجی کالا هالوژن سقفی مربعی هالوژن مربعی دیجی کالا هالوژن سقفی مدرن جدیدترین هالوژن سقفی توکار چراغ سقفی توکار 20 * 20 هالوژن توکار مربعی هالوژن مربعی مشکی هالوژن سقفی کریستالی چراغ سقفی توکار مربعی  جدیدترین هالوژن سقفی توکار هالوژن سقفی مدرن دیجی کالا هالوژن سقفی کناف هالوژن سقفی smd قیمت هالوژن سه حالته هالوژن سقفی مربعی لامپ هالوژن سقفی پر نور انواع لامپ هالوژن

    میانگین امتیازات ۴ از ۵
    از مجموع ۳ رای

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    preloader