چیلر تراکمی

چیلر تراکمی

  • آشنایی با چیلر تراکمی

    چیلر تراکمی‌ به وسیله‌ای اطلاق می‌گردد که فرآیند‌ها و دستگاه‌های مختلف را خنک کرده و مانع از آسیب به آن‌ها می‌شود. همچنین باید به این نکته توجه کرد که چیلر‌ها از طریق آب فرآیند خنک‌سازی دستگاه‌ها و ماشین آلات مختلف را انجام می‌دهند. به عبارتی این دستگاه‌ها با جذب گرمای مایعات آن‌ها را سرد کرده و باعث خنک‌سازی دستگاه‌های مختلف می‌شود. در حالت کلی چیلر‌ها به دو نوع چیلر تراکمی و چیلر جذبی تقسیم‌بندی می‌شود که در این مقاله به بررسی نوع تراکمی آن پرداخته‌ایم.

    چیلر تراکمی و نحوه عملکرد آن
    چیلر تراکمی و نحوه عملکرد آن

    بررسی چیلر تراکمی از جنبه‌های مختلف

    چیلر‌های تراکمی که از طریق المان‌هایی همچون کندانسور، کمپرسور، اواپراتور و شیر انبساط کار می‌کنند برای خنک‌سازی فرآیند‌ها و دستگاه‌های مختلف در ابتدا فشار گاز را توسط کمپرسور افزایش می‌دهند. این موضوع باعث می‌شود که گاز متراکم شود و پس از ورود به کندانسور، به وسیله آب یا هوا حرارت خود را از دست دهد و به مایع تبدیل شود.

    زمانی که گاز متراکم به مایع تبدیل شد، این محلول دچار کاهش فشار لحظه‌ای می‌شود و به اواپراتور وارد می‌شود. این کاهش فشار باعث می‌شود تا مایع حرارت خود را از دست دهد و به بخار تبدیل شود، در نتیجه زمانی که مایع گرمای خود را از دست بدهد باعث هنک‌سازی ماشین‌آلات و دستگاه‌های مختلف می‌شود.

    البته باید به این نکته اشاره کرد که از دستگاه اصلی چیلر تراکمی هیچ خروجی نداریم زیرا گاز به وجود آمده‌مجددا طی فرآیندی به مایع تبدیل می‌شود و این محلول حرارت خود را برای خنک‌سازی از دست می‌دهد، تا جایی که ماشین‌آلات بدون هیچ خطر و گرمایی به فعالیت خود ادامه دهند. در چیلر‌های تراکمی ضریب عملکرد برابر ۲ الی ۶.۱ است که نسبت به نوع جذبی مقدار بیشتری بوده و یک مزیت برای آن به حساب می‌آید.

    چیلر‌ تراکمی بر اساس شرایط جغرافیایی، نوع مصالح ساختمان، ارتفاع از سطح دریا و بسیاری از موارد دیگر دارای ظرفیت‌های متغیری حدود ۲ تا ۲۰ تن تبرید است. علاوه بر این موضوع کمپرسوری که برای چیلر‌های تراکمی استفاده می‌شود دارای انواع مختلفی است که عبارتند از: کمپرسور اسکرو، کمپرسور اسکرال، کمپرسور رفت‌و‌برگشتی و کمپرسور سانتریفیوژ.

    بررسی چیلرهای تراکمی از جنبه‌های مختلف

    چیلر‌تراکمی به چند نوع تقسیم‌بندی می‌شوند؟

    همان طور که در بالا نیز به آن اشاره کردیم، چیلر‌ها در حالت کلی به دو نوع تراکمی و جذبی دسته‌بندی می‌شوند. نوع تراکمی این تجهیز نیز بر اساس نحوه خنک‌سازی دستگاه و ماشین‌آلات مختلف به سه دسته چیلر‌های تراکمی تبخیری، چیلر‌های تراکمی هوا خنک و چیلر‌های تراکمی آب خنک دسته‌بندی می‌شود.

    چیلر‌های تراکمی آبی

    چیلر‌های‌ آب خنک یکی از انواع چیلر تراکمی هستند که نسبت به نوع هوا هنک دارای راندمان و بازده بیشتری بوده و برای خنک‌سازی ماشین‌آلات مختلف از برق کمتری استفاده می‌کند. به عبارتی کسانی که در مناطق دارای محدودیت برق زندگی می‌کنند بهتر است از چیلر‌های جذبی یا چیلر‌های تراکمی از نوع آبی استفاده کنند. یکی دیگر از مزایای چیلر‌های تراکمی آبی نحوه نصب آسان و خدمات‌دهی بهتر آن‌ها است.

    چیلرهای تراکمی هوایی

    چیلر‌های هوایی به دلیل عدم نیاز به آب، هیچ گونه نیازی به رسوب‌گیری ندارند به همین دلیل علاوه بر طول عمر بالا، نحوه مراقبت آسان‌تری نیز دارند. یکی از دلایلی که بسیاری از افراد این محصول را برای خنک‌سازی دستگاه‌ها و ماشین‌آلات خود انتخاب می‌کنند، عدم نیاز به آب است. به عبارتی کسانی که در مناطق کم آب و خشک زندگی می‌کنند، این نوع چیلر گزینه بسیار مناسبی برای آن‌ها است.

    چیلر تراکمی تبخیری

    در چیلر تراکمی تبخیری، کندانسور، انرژی گرمایی بخار مایع را از کمپرسور به لوله‌های کویل کندانسور انتقال می‌دهد. از طرفی دیگر جریان آب به شکل اتمیزه بر روی لوله‌ها ریخته‌می‌شود که این آب‌ها توسط گرمای لوله‌های فوق تبخیر می‌شود و با کاهش دمای بخار مبرد عمل چگالیده انجام خواهد شد.

    انواع چیلرهای تراکمی
    انواع چیلرهای تراکمی

    اجزای تشکیل‌دهنده چیلر‌های تراکمی

    چیلر‌های تراکمی دارای اجزای مختلفی هستند که هر یک وظیفه جداگانه‌ای را بر عهده دارند. با این حال هر یک از آن‌ها در کنار هم یک هدف را دنبال می‌کنند که آن خنک‌سازی فرآیند‌ها و دستگاه‌ها مختلف است. در صورتی که هر یک از این المان‌ها با نقصی مواجه شوند، فرآیند خنک‌سازی با مشکل روبه‌رو می‌شود. به همین دلیل دارندگان این تجهیز باید با اجزای مختلف آن به طور کامل آشنا باشند.

    در حالت کلی اجزای چیلر تراکمی شامل موارد مختلفی می‌شود که عبارتند از: شیر تغذیه، کندانسور، کمپرسور، الکتروموتور، شیر انبساط، سایت گلاس، فیلتر درایر، لوله مکش، اواپراتور، شیر برقی و غیره. مواردی که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است، قطعات اصلی چیلر‌های تراکمی را توضیح می‌دهد.

    اواپراتور

    زمانی که مایع درون چیلر تراکمی دچار کاهش فشار شود، به اواپراتور منتقل شده و حرارت خود را به منظور سرد شدن از دست می‌دهد.

    کمپرسور

    زمانی که مایع درون چیلر حرارت خود را از دست داده و سرد شد، به کندانسور منتقل می‌شود.

    کندانسور

    زمانی که آب چیلر تبخیر می‌شود، گاز حاصل از آن وارد کندانسور شده و با انتقال گرمای خود را به آب داخل آن می‌دهد. در نتیجه آب خارج شده از کندانسور طی فرآیندی مجددا خنک شده و سپس به این قطعه بر می‌گردد.

    فیلتر درایر

    فیلتری که در چیلر تراکمی تعبیه شده است، مواد جامد و ناخالص را جداسازی کرده و درایر نیز رطوبت موجود در دستگاه را از بین می‌برد.

    اجزای چیلر تراکمی
    اجزای چیلر تراکمی

    مزایای استفاده از چیلر‌های تراکمی

    چیلر‌های تراکمی یکی از تجهیزاتی هستند که برای خنک‌سازی دستگاه‌های مختلف استفاده می‌شوند. این نوع از چیلر‌ها مزایای بسیاری دارند که در ادامه این مبحث به بررسی آن‌ها پرداخته‌ایم.

    1. یکی از مزایای چیلر تراکمی عدم نیاز آن‌ها به آب فراوان است، به همین دلیل مناطقی که از کمبود آب رنج می‌برند باید از این نوع چیلر استفاده کنند.
    2. مصرف کم انرژی در این نوع چیلر‌ها یکی دیگر از مزایای فوق‌العاده آن است.
    3. وزن سبک چیلر‌های جذبی باعث می‌شود که قابلیت حمل و نصب آسانی داشته باشند.
    4. ضریب عملکرد چیلر‌های تراکمی نسبت به چیلر‌های چذبی بسیار بالاتر است که این موضوع یک مزیت برای آن به حساب می‌آید.
    5. این نوع از چیلر‌ها در برابر هر نوع آب‌و‌هوایی مقاوم بوده و به خوبی کار می‌کنند.

    کلام آخر

    همان طور که در این مقاله توضیح دادیم، متخصصان برای خنک‌سازی دستگاه‌ها و ماشین‌آلات مختلف و جلوگیری از کاهش طول عمر آن‌ها بر اثر حرارت از دستگاه‌هایی به نام چیلر استفاده می‌کنند. چیلر‌ها دارای انواع مختلفی هستند که نوع تراکمی آن به دلیل مزایای بسیار زیاد از محبوبیت بالایی برخوردار است. در حالت کلی انواع چیلر تراکمی در بازار موجود است که شامل مواردی همچون چیلر تبخیری، هوا خنک و آب خنک می‌شود.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    2 دیدگاه دربارهٔ «چیلر تراکمی»

    1. بازتاب: طرز کار چیلر - فروشگاه اینترنتی ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان

    2. بازتاب: مینی چیلر - ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    preloader