دیزل ژنراتور

چگونگی عملکرد دیزل ژنراتور

  • دیزل ژنراتور

    دیزل ژنراتور در چند قرن اخیر اختراعات زیادی در زمینه الکتریسیته و برق به ثبت رسیده است. اکثر این اختراعات امروزه نقش اساسی. در تولید الکتریسیته و برق دارند. شاید بتوان گفت که یکی از برجسته‌ترین اختراعات عصر الکتریسیته. دیزل ژنراتور بوده است. بسیاری از افراد به این دستگاه موتوربرق می‌گویند. کار این دستگاه تبدیل انرژی است. این دستگاه انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی یا همان برق تبدیل می‌کند. کاربرد این دستگاه بیشتر در زمانی است که امکان دسترسی به برق وجود ندارد.

    دیزل ژنراتور چگونه کار می‌کند؟

    این دستگاه از دو بخش تشکیل شده است که هرکدام از آنها کارایی مختص به خوشان را دارند. این دو بخش شامل یک موتور و یک آلترناتور می‌شود. وظیفه ایجاد انرژی مکانیکی بر عهده بخش اول یا همان موتور است. پس از ایجاد انرژی مکانیکی توسط این قسمت از دیزل ژنراتور آلترناتور .این انرژی ایجاد شده را تبدیل به الکتریسیته می‌کند. انرژی این موتور برای ایجاد انرژی مکانیکی از احتراق سوخت این دستگاه یعنی گازوئیل به دست می‌آید.

    تصور این که ژنراتوری به‌خودی‌خود انرژی برق ایجاد می‌کند. از نظر علمی اشتباه است. این دستگاه‌ها با استفاده از سوخت و احتراق آن انرژی مکانیکی ایجاد می‌کنند. سپس ژنراتور این دستگاه انرژی مکانیکی ایجاد شده را تبدیل به انرژی الکتریسیته می‌کند. در واقع می‌توان گفت در حین تولید برق انرژی دو بار از انرژی پتانسیل سوخت به انرژی مکانیکی و سپس به برق تبدیل می‌شود.

    اگر بخواهیم دقیق‌تر به فرایند تبدیل انرژی مکانیکی. به انرژی برق بپردازیم باید گفت که این فرایند با سوخت گازوئیل توسط موتور دیزل آغاز می‌شود. پس از آن و باانرژی مکانیکی به‌دست‌آمده .از طریق سوخت، میل‌لنگ موتوربرق شروع به چرخیدن می‌کند. چرخیده شدن میل‌لنگ باعث ایجاد انرژی مکانیکی موردنیاز برای تولید برق می‌شود.

    وظیفه بخش دوم

    وظیفه بخش دوم این دستگاه یعنی ژنراتور است. که انرژی مکانیکی ایجاد شده. توسط چرخیده شدن میل‌لنگ را به الکتریسیته تبدیل کند. فرایندی که در آن انرژی مکانیکی توسط دیزل به برق تبدیل می‌شود.القای مغناطیسی نام دارد. این اتفاق با رد شدن یک‌ماده‌ای که خاصیت عبور برق از میدان مغناطیسی رخ می‌دهد. در ادامه به اجزای آلترناتور یا ژنراتور و نحوه کارکردن این بخش بیشتر می‌پردازیم.

    همان‌طور که پیش‌تر به این موضوع اشاره کردیم. دیزل ژنراتور دارای دو قسمت اصلی است. قسمت دوم این موتور که آلترناتوریا ژنراتور نام دارد خود به دو بخش روتور و استاتور تقسیم می‌شود. که هرکدامشان وظیفه‌ای جداگانه برعهده دارند. در واقع استاتور به قسمت خارجی ژنراتور ارتباط دارد. یک سری از. سیم‌پیچ‌های درون ژنراتور که همگی آنها دور یک هسته رسانا را گرفته‌اند .روتور را تشکیل می‌دهند. شایان‌ذکر است در هنگام چرخش میل‌لنگ این بخش نیز می‌چرخد.

    زمانی که برق به درون روتور رسید. میدان مغناطیسی ایجاد می‌شود. این میدان ایجاد شده از سیم مسی استاتور رد می‌شود. این موضوع درون ژنراتور ولتاژ ایجاد می‌کند. تمامی موارد ذکر شده در مدت‌زمان بسیار کوتاهی رخ می‌دهد. و در صورت وجود سوخت کافی در این موتور به‌سرعت می‌توان برق تولید کرد.

    دیزل ژنراتور
    دیزل ژنراتور
    اجزای این سیستم شامل چه مواردی می‌شود؟

    در این مطلب تا اینجا به قسمت‌های اصلی تشکیل دنده دیزل ژنراتور پرداختیم. حال می‌خواهیم نگاهی دقیق‌تر .به‌تمامی اجزای این دستگاه داشته باشیم. به‌طورکلی موتوربرق از 8 جزء مختلف تشکیل شده است. این هشت قسمت شامل رگولاتور، خنک‌کننده، شارژر، مخزن، سیستم کنترل، سیستم روغن، موتور می‌شود. تمامی بخش‌های یاد شده وظیفه خاصی برای انجام دارند. برای مثال رگولاتور همان‌طور که از نامش پیداست وظیفه ازبین‌بردن نوسانات برق را دارد.

    مهم‌ترین بخش ژنراتور کنترل پنل یا همان سیستم کنترل آن است. این قسمت حکم اتاق فرمان را برای ژنراتور دارد. همچنین این بخش وضعیت کلی دستگاه را اعلام می‌کند. اگر مشکلی در دستگاه ژنراتور به وجود آید این پنل مشکل ایجاد شده را نشان می‌دهد.

    کنترل پنل این دستگاه
    کنترل پنل این دستگاه

    این محصول چه کاربردهایی دارد؟

    اخیراً و با قطعی برق استفاده از دیزل ژنراتور افزایش پیدا کرده است. در واقع می‌توان گفت استفاده از این موتور. در دو حالت است. این دو حالت شامل استفاده موقت و دائمی از این دستگاه می‌شود. استفاده اصلی از این دستگاه به‌صورت موقتی. برای زمانی است که برق قطع شده باشد. بیمارستان‌ها یکی از مکان‌هایی هستند که استفاده بسیاری از موتوربرق برای مواقع قطعی دارند. استفاده دائمی از این دستگاه نیز برای مکان‌هایی مانند معدن‌ها در هنگام استخراج است.

    تفاوت دیزل ژنراتور با موتورهای بنزنی و شرایط نگه‌داری و تعمیر آنها

    به‌طورکلی می‌توان گفت دلیل اصلی ترجیح این موتورها به موتورهای بنزینی مصرف کمتر سوخت آنهاست. دیزل ژنراتور نسبت به موتورهای بنزینی سوخت کمتری مصرف می‌کنند. اختلاف مصرفی این دو موتور بسیار بالا است. همچنین ذکر این نکته حائز اهمیت است که این سوخت این موتورها گازوئیل است که قیمت بسیار پایین‌تری نسبت به بنزین دارند. به‌طورکلی از نظر اقتصادی استفاده از این موتورها منطقی‌تر به نظر می‌رسد.

    از دیگر مواردی که باعث می‌شود بسیاری از افراد این موتورها را به موتورهای بنزینی ترجیح بدهند طول عمر این دستگاه‌هاست. دوام موتورهای دیزلی بسیار بیشتر از موتورهای بنزینی است. این موضوع تا حد زیادی به این دلیل است که استهلاک این نوع از موتورها به شکل قابل‌توجهی کمتر است.

    توجه داشته باشید که برای این که دستگاه شما عمر بالایی داشته باشد باید مرتباً سرویس شود. فاصله بین سرویس این دستگاه‌ها معمولاً هر شش ماه است. با این کار اگر ایرادی در دستگاه شما وجود داشته باشد به‌سرعت شناسایی و رفع می‌شود تا به دیگر بخش‌ها و اجزای دیگر دستگاه آسیبی وارد نکند. موتورهای این دستگاه‌ها نیز نیاز به معاینه فنی مرتب دارند. مدت‌زمان این موتورها نیز معمولاً همان شش ماه است اما ممکن است برای برخی از دستگاه‌ها متفاوت باشد.

    نمونه یک موتور
    نمونه یک موتور

    نتیجه‌گیری

    در مکان‌هایی که نیاز به برق جدی است و قطعی چند دقیقه ای می‌تواند خسارت‌های مالی یا جانی به بار آورد استفاده از دیزل ژنراتور ضروری است. این دستگاه انرژی مکانیکی ایجاد و سپس آن را تبدیل به الکتریسیته می‌کند. سوخت این دستگاه گازوئیل است که سوخت ارزان و مقرون به صرفه‌ای محسوب می‌شود. مصرف کم سوخت این دستگاه‌ها مزیت اصلی استفاده از آنها به‌جای موتورهای بنزینی است. این دستگاه‌ها باید به طور مرتب معاینه فنی و سرویس شوند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    1 دیدگاه دربارهٔ «چگونگی عملکرد دیزل ژنراتور»

    1. بازتاب: دیزل ژنراتور - ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان | قیمت انواع دیزل ژنراتور

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    preloader