اجزای ژنراتور
معرفی اجزای ژنراتور .ژنراتور وسیلهای است که انرژی مکانیکی را که توسط موتور به آن اعمال میشود. به انرژی الکتریکی تبدیل کرده و بهعنوان خروجی.برق تولید میکند. برخلاف تصور برخی، ژنراتور برق را خود به خود تولید نمیکند بلکه تنها بر اساس قوانین فیزیکی مسئول تبدیل یک نوع انرژی به نوعی دیگر است. اساس ساخت یک ژنراتور بر مبنای تولید بار الکتریکی در اثر میدان مغناطیسی در سیمپیچها است. انواع ژنراتور را میتوان به سه نوع ژنراتور گازوئیلی یا دیزل ژنراتور، ژنراتور بنزینی و ژنراتور گازسوز طبقهبندی کرد. در این مقاله اجزای دیزل ژنراتور را به طور خلاصه معرفی خواهیم کرد.
معایب و مزایای دیزل ژنراتور
محبوبترین و پرمصرفترین نوع ژنراتورهای موجود در بازار سرتاسر دنیا ژنراتورهای دیزلی هستند.زیرا نیازمند اتصال به جریان سوخت مستمر نیستند و با یک مخزن سوخت مناسب میتوانند .در رفع خاموشیهای کوتاه مدت مورد استفاده قرار بگیرند. این نوع ژنراتور در مصارف خانگی و صنعتی برای پیشگیری از قطع شدن فعالیتهای روزانه بسیار کارآمد است.
از جمله محاسن دیزل ژنراتورسوخت مورد استفاده آن .و ایمن بودن این نوع ساخت است. مقاومت بالای قطعات و فراوان بودن این نوع ژنراتور در بازار است. ژنراتور دیزلی، معایبی نیز دارد که شامل محدود بودن میزان سوخت درون آن.بالا بودن آلایندگی و آلودگی صوتی زیاد است.
مهمترین اجزای دیزل ژنراتور
در فرایند تولید برق در ژنراتورها. اجزای مختلفی در کنار هم قرار گرفته و وظیفه تبدیل انرژی مکانیکی را به الکتریسیته به انجام میرسانند. مهمترین اجزای دیزل ژنراتور در ادامه این بخش بررسی خواهد شد.
موتور دیزل
موتور دیزل منبع انرژی مکانیکی مورد نیاز در دیزل ژنراتور است. اندازه موتور در میزان خروجی ژنراتور نقش بسیار مهمی دارد. زیرا با مقدار انرژی الکتریکی تولید شده رابطه مستقیم دارد. این بدان معناست که اگر قدرت خروجی مورد نظر بیشتر باشد.حجم موتور بزرگتر خواهد بود. نوع موتور دیزلی نیز یک نوع رایج است که در اتومبیلها، کامیونها یا وسایل نقلیه بزرگ استفاده میشود.
ژنراتور
ژنراتور از اجزای مسئول تولید توان خروجی و از جمله مهمترین اجزای دیزل ژنراتور است. که شامل بسیاری از قطعات پیچیده است. اما یکی از مهمترین اجزای آن روتور است. روتور شامل یک شفت است که توسط انرژی مکانیکی .ارائه شده توسط موتور و چندین آهنربای دائمی نصب شده در اطراف آن میچرخد و در نتیجه. یک میدان مغناطیسی ایجاد میشود.
این میدان مغناطیسی به طور پیوسته به دور یکی دیگر از اجزای مهم دینام که استاتور است میچرخد. استاتور، مجموعهای از رساناهای مختلف الکتریکی است. که محکم روی یک هسته آهنی پیچیده شده است. طبق اصل القای الکترومغناطیسی. یا قانون فارادی، اگر یک رسانای الکتریکی ثابت بماند و یک میدان مغناطیسی در اطراف آن بچرخد، یک جریان الکتریکی ایجاد میشود. بنابراین ژنراتور از انرژی مکانیکی تولید شده توسط موتور دیزل برای هدایت روتور و ایجاد یک میدان مغناطیسی در اطراف استاتور استفاده میکند که باعث ایجاد جریان متناوب میشود.
سیستم سوخت
سیستم سوخت عموماً شامل یک مخزن سوخت. با لولهای است که آن را به موتور وصل میکند. اندازه مخزن سوخت در نهایت زمان فعال شدن دیزل ژنراتور را مدیریت میکند. برای عملیات تولید برق بزرگتر که نیاز به قرار دادن ژنراتور در یک اتاق صوتی دارد. سیستمهای سوخت جداگانه .معمولاً در داخل یا زیر اتاق یا گاهی اوقات هر دو قرار دارند.
تنظیمکننده ولتاژ
تنظیمکننده ولتاژ پیچیدهترین جزء ژنراتور الکتریکی است. این قسمت دارای یک هدف یعنی تنظیم ولتاژ خروجی است. آنچه در تنظیمکننده ولتاژ اتفاق میافتد بسیار مفصل است. در واقع تنظیمکننده ولتاژ تضمین میکند که. ژنراتور. برق را با ولتاژ ثابت مناسب تولید کند. در غیاب تنظیمکننده ولتاژ. نوسانات شدید بسته به دور موتور رخ میدهد. همه دستگاههای الکتریکی .مورداستفاده ما نمیتوانند چنین منبع تغذیه ناپایداری را کنترل کنند. بنابراین هدف از استفاده از این قسمت حفظ یکنواختی است.
سیستم خنککننده و سیستم اگزوز
این دو بخش هر دو عملکردهای اساسی دارند. وظیفه سیستم خنککننده جلوگیری از گرم شدن. بیش از حد ژنراتور است. مایع خنککننده .در ژنراتور آزاد میشود که با حرارت اضافی موتور و دینام خنثی شود. سپس مایع خنککننده تمام .این گرما را از طریق مبدل حرارتی. گرفته و خارج از ژنراتور تخلیه میکند. سیستم اگزوز مشابه اگزوز خودرو عمل میکند. به این صورت که گازهای تولیدشده توسط.موتور دیزل ژنراتور را گرفته، از طریق سیستم لولهکشی وارد آنها شده و آنها را خارج میکند.
سیستم روغنکاری و شارژر باطری
سیستم روانکاری قسمتی است. که به موتور متصل میشود و روغن را به درون آن. پمپ میکند تا اطمینان حاصل شود که هر قسمت بدون مشکل کار میکند. بدون سیستم روانکاری مناسب.دستگاه خراب میشود و به یقین اهمیت زیادی. در ژنراتور دارد. یک موتور دیزلی نیاز به یک موتور الکتریکی کوچک دارد تا بتواند آن را به کار اندازد. موتور کوچک با باتری کار میکند. که باید شارژ شود که این عمل توسط شارژر باطری انجام میشود.
قاب مونتاژ اصلی
اجزای دیزل ژنراتور باید به نحوی کنار یکدیگر قرار بگیرند. و این وظیفه توسط قاب اصلی مونتاژ انجام میشود. قاب مونتاژ اصلی.کل ژنراتور را در خود جای داده است و در واقع همه قطعات مختلف ژنراتور روی آن ساخته میشود. و به این ترتیب همه چیز را در کنار هم نگه میدارد. ژنراتورهای خارجی معمولاً در یک قاب محافظ قرار میگیرند که برای جلوگیری از آسیب، مقاوم در برابر آبوهوا است.
صفحه کنترل
این قسمت فقط در مورد کنترل و عملکرد ژنراتور است. این دستگاه دارای هر شیء کنترلی از جمله دکمه استارت، کلید فرکانس، نشانگر سوخت موتور، نشانگر درجه حرارت خنککننده و موارد دیگر است که کاربر را قادر میسازد کارهای مختلف را انجام داده یا موارد خاصی را بررسی کند. صفحه کنترل، ژنراتور را روشن و خاموش میکند، موتور و دینام را برای تعمیر، نگهداری و کنترل، نظارت میکند. کنترل پنل اطمینان حاصل میکند که همه چیز به درستی کار میکند. همچنین میتواند همزمانسازی را برای فعالسازی موازی انجام دهد.
جمعبندی
با توجه به مواردی که بیان شد، اجزای دیزل ژنراتور و وظایف هر یک تشریح شد. دیدیم که ژنراتور اهمیت بسیاری در مکانهای صنعتی دارد و در شرایطی که قطعی برق مکرر یا طولانیمدت اتفاق میافتد وسیلهای کاملاً ضروری است. از نظر قیمت نیز این نوع ژنراتور نسبت به بقیه انواع آن، ارزانتر و بهصرفهتر است.
بازتاب: دیزل ژنراتور - ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان | قیمت انواع دیزل ژنراتور
بازتاب: ارتینگ - ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان | اجرای انواع سیستمهای الکتریکی