مقدمه
امروزه افراد بسیار زیادی هستند که به ساختن تجهیزات آبی درون ساختمانهای خود تمایل پیداکردهاند. این افراد دوست دارند تا در کنار استخرهای شخصی از بخشهای جانبی مانند سونا و یا حتی جکوزی نیز بهرهمند باشند. تأسیسات این موارد بسیار اساسی و تخصصی بوده و باید با نظارت و دقت زیادی کار گذاشته شود. اگر شما نیز دوست دارید تا با تاسیسات جکوزی و نحوه اجرای آن آشنا شوید تا انتهای این مطلب با ما همراه بمانید. این مقاله برای شما تمامی نکات را بازگو خواهد کرد.
در مورد تأسیسات و تجهیزات موردنیاز بیشتر بدانید
برای شروع هر کاری باید اقدامات لازم را انجام داد و وسایل و تجهیزات را محیا کرد. طراحی و ساخت اینگونه سیستمهای آبی نیز برنامهریزی مختص به خود را دارد. در ادامه با مهمترین موارد برای ساخت جکوزی آشنا خواهیم شد. نخستین موردی که به آن میپردازیم موتورخانه برای گرمایش و سرمایش است. برای تجهیزات موتورخانه بهتر است با مهندسین فعال در همین زمینه مشورت کنید تا با توجه با حجم و ابعاد پروژه به شما یک سیستم مناسب پیشنهاد بدهند.
مورد دیگر دیگها هستند. دیگ و بویلر برای شما کار مبادله حرارتی را انجام میدهد و دمای آب را به مقدار موردنظر میرساند. جنس و متریال بهکاررفته در تولید این دیگها بسیار مهم است و اگر از نمونة خوبی استفاده نکنید خیلی زود دچار سوراخ شدن و ایجاد مشکل خواهید شد. سایر تجهیزات موارد تخصصیتری هستند که شرکت اجراکننده به شما ارائه خواهد داد. مواردی مثل قسمتهای خنککننده، بخش هواسازی و …
فرایند طراحی و ساخت پروژه
در این بخش از مطلب قصد داریم تا شما را هر مرحله از فرایند ایجاد تاسیسات وان جکوزی بیشتر آشنا کنیم. شما در هر بخش اطلاعات موردنیاز را دریافت خواهید کرد و حتی میتوانید بر مراحل اجرای پروژه خود نظارت داشته باشید.
آنچه در مورد لولهکشی باید بدانید
سیستم خطوط لوله درواقع همان مسیرهایی هستند که ابتدا آب را به منبع گرمکننده هدایت کرده و سپس به حوضچه منتقل میکنند. معمولاً مسیر لولهکشی این پروژه با پروژه احداث استخر مشابه است. حتی در مواردی میتواند مشترک نیز باشد که این به نوع کاربری و طراحی سیستمها دارد.
برای یک جکوزی استاندارد در زمان لولهکشی باید چندین حفره تخلیه تعبیه شود. معمولاً افراد به یکی یا دوتا بسنده میکنند که این اشتباه است. ممکن است همان حفرهها بهوسیله بدن شناگران و استفادهکنندگان مسدود شده باشد. در این صورت سیستم دچار فشار و درنهایت مشکل خواهد شد. وجود چندین دریچه و حفره از این مشکل جلوگیری میکند. در مورد قدرت مکش نیز باید حسابشده کار کنید زیرا بهطورمعمول عمق حوضچهها چندان زیاد نیست.
برای طراحی و اجرای اسکیمر نیز چند نکته حائز اهمیت است. بهطورمعمول در فرایند ساخت اسکیمر را بهصورت جداگانه و متحرک طراحی میکنند که در لبه حوضچه قرار بگیرد. زمانی که خود جکوزی نیز قابلحمل باشد اسکیمر آن را به حالت فشنگی تعبیه میکنند. شما میتوانید از اسکیمرهایی بهره ببرید که به قابلیتهایی مانند حسگر کنترل سطح آب و یا ضدعفونی اتوماتیک مجهز باشد.
تاسیسات جکوزی در بخش ابنیه
این بخش درواقع به ساختار پروژه شما میپردازد و شامل فرایندها مختلفی از جمله تهیه و تزریق بتن، ساخت چارچوبها با کمک میلگردهای فولادی، نازککاری و اجرای نما میشود. بهتر است در این موارد با مهندسین عمران مشورت کنید تا به شما بهترین مصالح و شیوه اجرا را پیشنهاد بدهند. مصالح جکوزی بهصورت مرتب با آب گرم در ارتباط هستند و لازم است که بهدقت تهیه و ترکیب بشوند.
در طراحی ظاهر حوضچه نیز باید مواردی همچون ابعاد انسانی را در نظر داشته باشید. همچنین لازم است که علاوه بر پرداختن به تاسیسات وان جکوزی ، به محیط اطراف آن نیز دقت داشته باشید و قسمتی را برای جمعآوری آبهای سطحی در نظر بگیرید. همانقدر که پروژه مهم است، فضای اطراف نیز اهمیت دارد.
موارد مهم در ارتباط با تأسیسات مکانیکی جکوزی
آنچه برای یک پروژه اینچنینی برای ما حائز اهمیت است؛ سیالاتی است که درون لولهها به گردش درمیآیند. فرایندهایی که روی آب انجام میگیرد تا به نقطه مشخصی از گرمی برسد و سپس وارد لوله شده و با فشار و تندی مناسبی به درون جکوزی پمپاژ شود همان مراحل مهم و اساسی مکانیکی بوده که به محاسبات و بررسیهای دقیقی نیاز دارد. تأسیسات مکانیکی برای شما این امکان را فراهم میکنند که سرما و گرمای موردنیاز بهصورت تخصصی و حسابشده به آبرسیده و سپس مورداستفاده قرار بگیرد.
معمولاً این تأسیسات به موتورخانه مربوط میشود. بهتر است موتورخانه و تجهیزات مربوط به آن را از میان قطعات و محصولات باکیفیت و با خدمات چس از فروش تهیه کنید تا عمر و زمان استفاده از آنها بیشتر بشود. در مواردی که از ناحیه تأسیسات مکانیکی دچار مشکل شدهاید میتوانید علاوه بر متخصصان، میتوانید از مکانیکها و لولهکشهایی که در این مسئله سر رسته دارند نیز کمک بگیرید.
نکات ضروری دررابطه با قسمتهای برقی جکوزی
قسمتهای برقی جکوزی شامل دو بخش است. بخش اول موارد کامپیوتری و الکترونیکی بوده و بخش دیگر سیمکشیها و جریانهای الکتریسیته است. در ابتدا بخش موارد الکترونیکی را بررسی میکنیم. معمولاً انواع بسیار پیشرفته و یا عمومی یا آنهایی که در هتلهای مجلل احداث شدهاند از سیستم کامپیوتری عظیمی برخوردار هستند. این سیستم کامپیوتری و الکترونیکی تمامی قسمتها اعم از لوله کشوی و تجهیزات مکانیکی و سیمکشیها را کنترل میکند.
این تجهیزات همچنین میتوانند بهصورت اتوماتیک و با کمک حسگرها میزان فشار آب، مقدار تمیزی و پاکیزگی، درصد ترکیبات و… را اندازهگیری کنند. درنهایت به شما پیشنهاد میدهند که در چه زمانی نیاز است که آب تعویض شده یا تصفیه بشود.
تجهیزات مربوط به سیمکشی نیز باید ضوابط بسیاری را رعایت کنند. برای مثال چون در محیط مرطوب قرار دارند باید بسیار خوب پوشش داده شوند. که بخشهای داخلی دچار خوردگی و اکسید شدن نشود. همچنین به دلیل حساسیتهای مربوط به اتصالی و رسانا بودن آب، باید اطمینان حاصل کنید که بههیچوجه این اتفاق رخ نخواهد داد. متخصصان حوزه برق میتوانند در مراحل پایانی این قسمت را چک کنند و به شما در مورد وضعیت برقکشی اطلاع بدهند.
کلام آخر
جکوزی یکی از تأسیسات آبی بوده که در سالهای اخیر طرفداران زیادی را برای خود جذب کرده است. برای کسانی که تمایل دارند این تأسیسات آبی را در منزل خود پیادهسازی کنند. در این مقاله مراحل و نکات احداث و تجهیز این پروژه شرح داده شد. شما باید با توجه به سلیقه و نیاز خود برای هر قسمت احداث و ساخت از بهترین متریال و قطعات استفاده کنید تا سیستم شما بتواند برای مدت زیادی پاسخگو باشد.
سلام عالی بود