معماری

معماری و دکوراسیون داخلی

  • تاریخچه معماری

    با توجه به گسترش روز افزون جمعیت و تعدد سلایق نیاز به وجود افرادی تحصیل کرده و آشنا با فنون اجرایی دکوراسیون و حوزه‌ی معماری به طور ملموس احساس می‌گردد. انسان از ابتدایی‌ترین زمان سکونت خویش به معماری و ساختار فضایی محل زندگی خود بسیار توجه می‌نمود‌. به عنوان مثال می‌توان به آثار معماری شاخص در ایران و جهان مانند تخت جمشید،هگمتانه،برج ایفل و … اشاره نمود.
    انسان همواره به دنبال ایجاد آرامش و امنیت در کنار زیبایی بوده است.از آنجایی که انسان‌ها موجودات کمال‌گرایی محسوب می‌شوند نیازهای آنان در زمینه‌های گوناگون و در راستای کمال‌گرایی رشد و تکامل پیدا خواهد کرد.همین امر نیز سبب به پدیدار شدن سبک‌های گوناگون در کوچکترین جز مانند مد و پوشاک تا بزرگترین اجزا مانند معماری و شهرسازی خواهد شد.

    در حیطه معماری که مبحث مورد مطالعه در این مقاله می‌باشد مهندسین برای ایجاد توازن ارتباط بین افراد با محیط زندگیشان تلاش‌های بسیاری نموده‌اند که در دو حوزه‌ معماری داخلی و خارجی قابل بحث می‌باشد.

    معماری داخلی:

    معماری داخلی اساسا همان نحوه‌ی ارتباط فرد با محل اقامتش چه در باب محل کار،سکونت،تفریح، ورزش و …. محسوب می‌شود. در اینجا معماران یا دکوراتورها که با علم معماری و چیدمان فضا با رعایت اصول فنگ‌شویی آشنایی دارند دست به کار می‌شوند و رابطه‌ی افراد با فضا بر اساس میزان تاثیر آنان برهم تعریف می‌کنند. معماری داخلی یا دکوراسیون که عمده توجه افراد را به خود جلب کرده است راه و رسم صحیح چیدمان فضا باتوجه به کاربری آن می‌باشد.

    فضای اصیل و کاربردی به فضایی اطلاق می‌گردد که رابطه افراد با آن تعریف می‌شود و یا به صورت علمی انسان به آن حس تعلق داشته باشد. زمانی که حس تعلق به فضا در فرد تحریک شود، فرد خود را جزئی از ان محیط می‌داند. چنین روابط تعریف شده‌ای علاوه بر ایجاد احساس امنیت و آرامش در فرد، وی را مالک و صاحب فضای مذکور نموده و رابطه ای متوازن و موازی را شکل می‌دهد.

    تاثیر طراحی در روند اجرایی:

    به طور مثال شرکتی معتبر در زمینه تولید خودرو در اروپا از اسانس پرتقال سیستم تهویه و تاسیسات خود بهره می‌برد. این اسانس از طریق لوله‌های تاسیساتی وارد دیگ‌ها و بویلرها می‌شود و از طریق سیستم تهویه به داخل فضای تولید تزریق می‌گردد. شاید برایتان سوال پیش آید که وجود این عنصر چه تاثیری در فضا خواهد داشت؟
    این ترفندی زیرکانه برای افزایش راندمان در تولید و افزایش بازدهی کارگران خواهد بود، زیرا اسانس پرتقال نشاط آور و انرژی‌زا می‌باشد و کارگران با استشمام مداوم آن کمتر احساس خستگی کرده و توان بالاتری خواهند داشت همین روند سبب افزایش بازدهی کارخانه نیز خواهد شد.مجموعه این تفکرات که ماحصل تفکرات معمارانه است سبب ایجاد حس تعلق بین فرد و محیط می‌گردد.

    متریا‌ل‌های نوین:

    از دیگر ترفندهای معماری داخلی برای ایجاد فضایی کارآمدتر می‌توان به استفاده از متریال‌های گوناگون به صورت تلفیقی یا یکپارچه اشاره نمود. از آنجایی که در گذشته تعداد متریال‌های مصرفی بسیار محدود بوده است، استادکاران شروع به تلفیق و یا ایجاد خلاقیت بصری در متریال‌ها نمودند مانند گچبری‌ها ،آجرکاری‌ها و آینه‌کاری و … لذا امروزه با پیدایش و ساخت متریال‌های گوناگون مانند کناف،بتن شیشه‌ای،کامپوزیت و…. میدان چرخش و اجرای معماران و تامین سلیقه کارفرما امری ساده‌تر شده است.

    انواع سبک دکوراسیون داخلی:

    باتوجه به آنچه تاکنون در باب معماری داخلی و تاثیر آن برروی افراد گفته شده است می‌توان اذعان نمود براساس فرهنگ، مد و روحیات افراد سبک‌های طراحی مختلفی در دکوراسیون داخلی وجود دارد که در ذیل به تفضیل توضیح داده می‌شود.

    1. سبک صنعتی:

    در این سبک بیشتر از عناصر صنعتی با رنگ‌های خنثی استفاده می‌شود. این سبک تداعی‌گر فضاهای شهری و کارخانه‌ای است، لذا در اجرای دکوراسیون آن معمولا اجسامی فلزی و ماشینی مانند میزهای فلزی، کتابخانه و عناصر برگرفته از طبیعت می‌باشند.

    معماری دکوراسیون صنعتی
    معماری دکوراسیون صنعتی
    2.سبک مدرن:

    اگر شما هم به دنبال فضایی آرام و ساده می‌گردید پیشنهاد ما به شما استفاده از متریال‌ها و عناصر مدرن می‌باشد در این شیوه بیشتر از رنگ‌های روشن استفاده شده و سعی می‌شود عناصر با نور طبیعی تلفیق گردد.

    معماری سبک مدرن
    معماری سبک مدرن
    3.سبک مینیمال:

    از پرکاربردترین سبک‌های اجرایی معماری که امروزه طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است سبک مینیمالیست یا مینیمال می‌باشد. در این سبک محوریت اجرای دکوراسیون براساس سادگی و خوانایی فضا تعریف می‌گردد. پرهیز از هرگونه الحاقات و دوری از شلوغی و جزئیات از معیارهای این سبک می‌باشد که در تلاقی با روز طبیعی اثر هنری را در محل کار یا سکونت افراد پدید می‌آورد.

    45 Genius Ideas to Design An Amazing Minimalist Living Room
    سبک مینیمال
    4. سبک معاصر:

    در این سبک که خط تلاقی زیادی با سبک مدرن نیز دارد، شاهد استفاده از عناصر با آزادی بیشتر و در ترازهای گرافیکی مشخص می‌باشیم. این سبک شاید به سبک مدرنیسم نزدیک باشد ولی عمده تفاوت آن در زمینه اجرائیاتش می‌باشد در سبک مدرن حدود برای طراح مشخص شده است و یا اصطلاحا مسیر حرکتی معماری مشخص است و باید از هرگونه الحاقات دوری کرد ولی در سبک معاصر دست طراح باز بوده و می‌توان فضاهای طراحی شده را دکور و یا دیزاین نماید به طوری که از سردی سبک مدرن کاسته و فضایی آرام و متین پدید آورد.

    سبک معاصر
    سبک معاصر
    5. سبک سنتی:

    در این سبک همانطور که از نامش پیداست عناصر کاربردی طبیعی و سنتی می‌باشند، لذا استفاده از وسایل با احجام زیاد و قدیمی و متناسب با فرهنگ امری بدیع می‌باشد.برای مثال استفاده از فرش‌های دستی و سنگین در کنار مبل‌هایی بزرگ و با رنگ‌های لاکی،سورمه‌ای و … .

    سبک سنتی
    سبک سنتی
    6. سبک روستیک:

    این سبک نیز طرفداران خاص خود را خواهد داشت، این دکوراسیون الهام گرفته از طبیعت و تلفیقی موفق از بیرون و داخل می‌باشد. این سبک را که به سبک روستایی نیز معروف است اغلب در ویلاها و فضاهای جنگلی و صحرایی شاهد هستیم. به طور مثال استفاده از متریال‌های آن منطقه باتوجه ب پوشش آب و هوایی از اساسی‌ترین محوریت‌های این سبک می‌باشد.

     سبک روستیک
    سبک روستیک
    7. سبک بوهمیان:

    این سبک که به سبک ماجراجویان نیز معروف است از شلوغ‌ترین نوع دکوراسیون‌ها محسوب می‌گردد که تلفیقی از آزادی و ترکیب با المان‌های سنتی و عتیقه می‌باشد. این سبک به دلیل بی‌قید و شرط بودن و دوری از عناصر لاکچری و مجلل آرامش خاصی را به فضا می‌دهد و ترکیب آن با گیاهان جذابیت مطرحی به فضا می‌دهد.

    معماری سبک بوهمیان
    معماری سبک بوهمیان
    8. سبک انتقالی:

    این سبک میانه‌روی سبک مدرن و سنتی می‌باشد، حدفاصل این سبک را معماری مدرن و سطح پایین‌تر آن را معماری سنتی تشکیل می‌دهد. در این سبک عناصر طراحی برگرفته از مینیمالیسم مدرن در کنار عناصر با هویت سنتی می‌باشد. در این شیوه اغلب استفاده از رنگ‌های مکمل و گاها متضاد را شاهد می‌باشیم.

    سبک انتقالی
    سبک انتقالی

    معماری خارجی:

    معماری خارجی یا همان طراحی بیرونی نما که شامل محوطه‌سازی و طراحی نما می‌شود نیز تاثیر بسزایی در:
    ۱. زیباسازی شهر
    ۲. ایجاد هویت بصری
    ۳. ایجاد حس تعلق
    ۴. نظم شهری
    خواهد داشت از این رو مورد توجه بسیاری از معماران و شهرسازان قرار گرفته است. تا جایی که اصولی در شهرداری با عنوان طراحی نما برای آن تعریف شده است. این ضوابط دامنه‌ای از نظر نحوه اجرا تا طراحی و نورپردازی و ساخت را به صورت گام به گام در اختیار معماران قرارداده و آنان را ملزم به اجرای یکپارچه آن می‌نماید.

    طراحی نمای ساختمان
    طراحی نمای ساختمان

    جهت خرید انواع متریال‌های معماری اعم از مصالح و تجهیزات تا طراحی و اجرای آن با بهترین قیمت موجود در بازار، بدون واسطه و به صورت مستقیم همین حالا با کارشناسان فروش ما در ردا صنعت تماس حاصل فرمایید ما با لبخند پاسخگویتان هستیم.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۵ رای

    27 دیدگاه دربارهٔ «معماری و دکوراسیون داخلی»

    1. باسلام مقالات خیلی پرمحتوا ودر آن از توان علمی بالایی استفاده شده امیدوارم همچنان ادامه داشته باشن در جهت پی‌برد رداصنعت به جلو

    2. سلام مقالات خیلی پربار وپرمحتوی بودن اطلاعات خوبی در آنها وجود دارد قطعا این محتوی برای پر بار کردن وادامه راه شرکت بسیار مفید می‌باشند و کار علمی وتحقیق ارزشمند است با آرزوی موفقعیت

    3. با سلام و خسته نباشید
      توضیحات کامل و جالبی در عین سادگی محتوا داخل این مقاله بود بعنوان فردی که سالها در صنعت ساختمان و صنعت خودرو خدمت کردم بسیار مفید واقع شد ممنون از اطلاعات مفیدی که در اختیار ما میگذارید.

    4. کامبیز یوسفی

      بسیار جالب بود …
      از معرفی این سایت توسط یکی از دوستانم در فیس بوک خیلی متشکرم

    5. بازتاب: دکوراسیون داخلی مدرن و بررسی ویژگی‌های آن - ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان

    6. بازتاب: انواع کاشی و کارایی آن‌ها - ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان مقالات | خرید کاشی

    7. بازتاب: نمای رومی - ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان

    8. بازتاب: مصالح ساختمانی - ردا صنعت فروشگاه تجهیزات صنعت و ساختمان

    9. بازتاب: انتخاب نوع مناسب سنگ راه پله - خرید سنگ راه‌پله - ردا صنعت تولید کننده

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    preloader